2021. július 12., hétfő

Az Ayni elve a gyakorlatban

A harmadik gyakorlat a szamincsakuj lesz, melynek egy korábbi változatát már ismertettem. Ez a gyakorlat bevezet minket az Ayni, vagyis a viszonzás elvének gyakorlati alkalmazásába: „Amit adsz, azt kapod vissza”, vagyis ha szeretetet asz, akkor a Földanya és a Szellemvilág, vagy a külvilág is azt fogja viszonozni. Ezért, bár az andoki paqo-k általában úgy tanítják ezt a gyakorlatot, hogy a hucsát, vagyis a nehéz energiádat fenntartások nélkül átadhatod a Földanyának, a Vízanyának vagy a Tűzapának, a tanítóm, Puma szerint az Ayni elve szerint, ha hucsát adsz át, akkor azt is fogod visszakapni valamilyen formában. Mivel szeretettel szeretnél fordulni a Földanya felé, képzelj magad köré egy nagy kristályt, és azon keresztül engedd ki a hucsát a Földanyába. A kristály szerkezete máris átalakítja és harmonizálja a hucsát, mely azután a Földanya áldásával a legfinomabb számívá alakul át. Ezt jelenti a „kawsay áramoltatása” kifejezés, vagyis azt, hogy tudatosan, zavar keltése nélkül kapcsolódunk össze a Természet esszenciáival.

  1. Keress egy csendes helyet a Természetben, ahol legalább tíz percig nem ér semmilyen zavaró hatás, és ülj le vagy állj oda!

  2. Hozd a tudatosságod középpontjába a szívverésedet, a légzésedet, és az életerő áramlását a testedben és az energiabuborékodban! Vedd észre, tudatosítsd, hogy élő energiád szoros kapcsolatban áll minden mással, ami körülvesz! Mivel az energiát a szándékod irányítja, aktiváld a munay-t, vagyis a feltétel nélküli szeretet minőségét!

  3. Hangolódj rá a csillagos égre a fejed fölött, a kedvenc csillagaidra és a Tejútra (akkor is, ha éppen nappal van)! A végtelen csillagos égbolt galaxisai hihetetlen mennyiségű számít hoznak létre!

  4. Nyisd meg a poqpo-d tetejét, és fogadd be ezt a finom számít a Kozmoszból! Hagyd, hogy átjárja az egész testedet, minden egyes sejtedet, aurarétegedet! Töltsd fel vele a teljes energiabuborékodat!

  5. Most vidd a figyelmedet a talpad alatt lévő hatalmas élőlényre, Pacsamamára! Emlékezz, hogy ő az egész földi ökoszféra összekapcsoló ereje! Ahogy lefelé viszed a figyelmedet a talpaid felé, érzékelni fogod, hogy a poqpo-d a Föld alá is kiterjed.

  6. Nyisd meg a poqpo-d alsó részét a gát és a talpaid alatt! Érezd a munay-t, a szeretetteljes kölcsönhatást Pacsamamával! Ha szeretnéd, hogy teljességgel elfogadjon, tápláljon és fenntartson, akkor neked is ugyanezt kell érezned felé! Ez az Ayni elve. Ajánld fel a hucsádat, a nehéz energiádat a Földanyának a kristályon keresztül, a hálával, hogy tisztítsa meg a hucsát, és alakítsa át számívá.

  7. Érezd, ahogy a nehéz energia kiáramlik a Földanyába a talpaidon és a gátadon keresztül, és megkönnyebbülsz. Ha a megkönnyebbülés érzését tapasztalod, akkor örülj neki, és adj hálát a Földanyának! Ha úgy érzed, hogy aktiválódnak a krónikus fájdalmak a testedben, annak is örülj, mert a hucsa „érzésteleníti” ezeket a fájdalom-zónákat, melyek felfedődnek, aktiválódnak a szamincsakuj után. Ha azt érzed, hogy elfojtott érzelmi energiák, vagy eltemetett, fájdalmas emlékek szabadulnak fel, akkor azt is lélegezd ki, és adj hálát Pacsamamának és a Kozmosznak (Pacsatatának).

  8. Ismételd meg a 4-7. pontokat még kétszer, újabb számíval töltve fel a fizikai testedet és a poqpo-dat, illetve a hucsa egyre mélyebb rétegeid elengedve Pacsamama felé.

  9. Amikor úgy érzed, hogy az energia árama megállt, és beállt az egyensúlyi állapot (amit szintén Ayni-nak neveznek a q'ero-k), akkor mondj köszönetet, és figyeld meg az érzéseket a poqpo-dban! Írj le mindent, amit fontosnak találsz, és ismételd meg a gyakorlatot hetente egyszer vagy akár többször is!

Nincsenek megjegyzések: