2021. július 16., péntek

Azonos és kiegészítő energetikai kapcsolatok 1. rész

5. Janancsakuj – páros energiafeltöltés

Az andoki világnézetben kétféle energetikai kapcsolat létezik: janantin és maszintin. A janantin az ellentétes polaritások, minőségek összekapcsolódását jelenti, míg a maszintin a hasonlók egymásra találását. Az andoki világkép szerint mindkét fajta kapcsolat lehet harmonikus vagy diszharmonikus is. Ez attól is függ, hogy a két dolog milyen módon kapcsolódik össze vagy hat egymásra, nem csak az alaptulajdonságaiktól. A janantin az olyan ellentétesnek tűnő, de egymást mégis támogató és kiegészítő energiák és minőségek között jön létre, mint a jin és a jang, nappal és éjszaka, férfi/nő, számí/hucsa stb. Az inkák egy kapcsolat kialakulásának három stádiumát különítik el: tinkuy (találkozás), tupay (verseny, konfliktus), és taque (összekapcsolódás vagy harmonizálás)

  1. A gyakorlathoz találj egy ellentétes nemű gyakorlópárt, vagy olyan valakit, akinek a tulajdonságai valamilyen értelemben a tieid ellenpólusát képviselik. Álljatok háttal egymásnak, 40-50 cm távolságra, majd döntsétek el, hogy melyikőtök fogja lefelé mozgatni az energiáját, és melyikőtök fölfelé. Általában a nők energiája jobban húz a Földanya felé, a férfiaké jobban az Ég felé. Tételezzük fel, hogy az 1. partner lefelé mozgatja az energiáját, míg a 2. partner fölfelé.

  2. Az 1. partner helyezze a jobb kezét a feje tetejére, a balt pedig a keresztcsontjára. A 2. partner fordítva helyezze el a tenyereit, mivel a jobb tenyér az aktív, a bal pedig a befogadó.

  3. Az 1. partner nyissa meg a buborékját a feje tetején és fogadja be a számít a Kozmoszból, majd vigye le a farokcsontig a bal tenyeréhez a gerincen keresztül. A 2. partner nyissa meg a buborékját a farokcsontnál és a jobb kezén keresztül fogadja be a számít a Földből, majd küldje fel a gerincoszlop mentén a bal tenyerébe, és onnan tovább a Kozmoszba.

  4. Amikor mindketten érzitek, hogy a két tenyeretek között egy energia-oszlop áramlik, akkor engedjétek le oldalt a tenyereiteket, és érintsétek egymáshoz a hátatokat, de ne dőljetek egymásra, a testsúly maradjon meg a talpakon.

(A gyakorlat folytatását a holnapután blogban tudjátok elolvasni)

 

Nincsenek megjegyzések: