2021. július 11., vasárnap

Légzőgyakorlat a Természet energiáival

Az alábbi, egyszerű légzőgyakorlathoz keress egy nyugodt helyet, lehetőleg valahol a Természetben, friss levegőn.

  1. Ülj le, de állva is végezheted a légzőgyakorlatot, ha úgy kényelmesebb. Hozd a figyelmedet a légzésedre és a tested működésére, jelzéseire! Ne akard semmilyen módon megváltoztatni a légzésedet, csak figyeld meg és érzékeld, hogyan áramlik a levegő, az életerő, a vér az ereidben és a szívedben, hogyan továbbítódnak az impulzusok az idegrendszeredben, és milyen érzetek jelennek meg a különböző testtájakon, szövetekben?

  2. Most irányítsd a figyelmedet az energiabuborékodra! Figyeld meg, hogyan áramlik benne az életerő, és milyen minőségű, milyen érzeteket kelt! Figyeld meg, milyen kölcsönhatásban van a FEM-ed (Fénylő Energiameződ) a fizikai tested sűrűbb, anyagszerű minőségeivel! Érzékeld, ahogy az élő, tudatos energia mindent áthat és összekapcsol!

  3. Most ereszd ki a figyelmedet és a tudatosságodat az összes fára és növényre, melyek körülvesznek! Őket is érzékeld élő energiának! Figyeld meg és fogadd be a környezetedben hallható természetes hangokat, az állatok, növények, természeti elemek hangját! Fejezd ki háládat és elfogadásodat minden élőlény iránt, akivel együtt élsz Földanyán! Látod, hallod, tapasztalod, érzed őket, és ők is ugyanúgy érzékelik a te jelenlétedet.

  4. Terjeszd ki az energiabuborékodat akkorára, hogy magába foglalja a környező fákat és növényeket! Ismerd fel, ismerd el és légy hálás mindazért, amit tesznek – érted is: létezésükkel támogatják az Életet, árnyékot adnak, oxigént szintetizálnak, táplálékot biztosítanak stb.

  5. Nyisd meg magad, és fogadd be nem csak az oxigént, amit a fák termelnek, hanem a finom és éltető számít is, amivel körülölelnek! Kilégzéseddel ne csak a széndioxidot küldd el a fáknak, hanem a háládat és köszönetedet is a létezésükért!

  6. Folytasd ezt a mély, tudatos és szeretettel átitatott légzést! Lélegezd ki a hálát, és lélegezd be a szeretetet, majd viszonozd mindezt! Addig folytasd a kapcsolódást a fákhoz, amíg nem érzel mély harmóniát és összeköttetést a fákkal, és nem érzed azt, amit ők éreznek.

  7. Hangolódj rá a fákra, és arra, ahogyan ők befogadják a számít a Természetből! Nyisd meg te is a leveleidet a Nap-apa tápláló sugarai felé a fákkal együtt! Nyisd meg a gyökereidet, hogy fogadják be a Vízanya tápláló nedűit, és a Földanya megtartó erejét! Ágaiddal, antennáiddal kapcsolódj te is a Holdanya és a csillagok számíjához, és merülj el ebben az energiacserében a fák és a Természet között!

  8. Amikor úgy érzed, hogy itt az ideje, nyisd ki a szemeidet, és figyeld meg, hogy látod most a világot! Változott-e az érzékelésed valamilyen szinten, üzennek-e valamit a fák, a hegyek, a Természet szellemei? Ha fontos tanításokat kaptál, akkor le is írhatod azokat.

Nincsenek megjegyzések: