2010. június 30., szerda

Nyári programok az Atma Centerben

Szokás szerint bővelkedik a nyár programokban, úgyhogy most röviden fel sorolom, mi mindenen vehettek részt (a szokásos órarendi órákon kívül, amiket most is lelkesen látogattok, sőt, egyre több új arc bukkan fel).

Mezítlábas kirándulás - július 3 (szombat)

10 órakor találkozunk Tabajdon a "Mezítlábas parkban". Ez egy tematikus park, ahol mezítláb lehet sétálni a kellemes árnyékot nyújtó fák között, egy patak mellett. A parkban kialakítottak egy útvonalat, ahol 21 féle járófelületen kápráztathatjuk el vagy dolgoztathatjuk meg talpizmainkat. Egy szakaszon érdes bazalt kövek jelentenek kihívást, de süppedős tőzegben is járhatunk, vagy ha kedvünk van, beleléphetünk a patakba is, érzékelhetünk hűvöset vagy éppen a téglaburkolat melegségét. Ha kedvünk szottyan, akár még jógázhatunk is egyet. Tabajd 45 km-re van Budapesttől. A Mezítlábas park bejáratát a falu közepén találod a híd és Nepomuki Szent János szobra mellett. Belépőjegyet nem kell váltani. A park után az Alcsútdobozi arborétumban folytathatjuk a napot. Inni, ennivalót, esetleg plédet hozzatok. Aki nem autóval jön, annak a Déliből 8.21.kor induló vonatot javasoljuk Bicskéig, innen vasútállomástól 9-kor indul a busz Tabajdra.így az utazási idő 1 óra. A busz és a vonat is óránként indul délelőtt. Legyünk minél többen! :) Segélykérő szám: 30-9998602 (Pákh Anna - Panni)

Indiai szekérkarnevál - július 11 (vasárnap)

Minden évben megrendelésre kerül ez a program, és az Atma Center minden évben részt is vesz a nagy kirakodóvsárban. Tavaly a színpadi program részesei is voltunk, jógabemutatót, illetve rögtönzött jógaórát is tartottunk. Íme a képgaléria (1. rész, 2. rész). Idén 11 órakor indul a szekérfelvonulás a Hősök teréről, és az Andrássy úton végighaladva 2-3 óra alatt érkezik meg a Vörösmarty térre, ahol vzsont már 11 órától várják a vedégeket a kirakodóvásárral és a színpadi programmal. Az Atma Center idén négy jógabemutatóval és négy Bollywood tánccal fog részt venni a show-ban, amikre délután 2 és 5 között fog sor kerülni. Ne hagyjátok ki! További info›.

Krisna-völgyi Búcsú - július 23-25 (péntek-vasárnap)

A Krisna-völgy Búcsún is már hagyományosnak mondható a szereplésünk. A tavalyi búcsúban két jógabemutatóval vettünk részt, amelyeket többször is megismételtünk a nap folyamán, idén pedig több jógabemutatót és Bollywood táncot is tervezünk. A tavalyi felvételeket megtekinthetitek a Youtube-on, illetve a képgaléria is felkerült. A háromnapos színes forgatagban amúgy is érdemes elmerülni, mert a színes kirakodóvásár mellett vegetáriánus csemegék, változatos előadások, védikus esküvői ceremónia, kézműves foglalokzások és egyéb érdekességek várják a több ezer vendéget, és nem utolsósorban körsétát lehet tenni Krisna-völgy biokertészetében és védikus templomában. További info›.

Ashtanga Night - július 31 (szombat)

Nyári workshopjainkat éppen ezért éjszakára időzítettük, a mediterrán hangulat fokozása érdekében. A fürdők és múzeumok éjszakája, valamint a Sziget-dínomdánom mellett egy kis éjszakai jógázásra is lehetősége nyílik annak, aki július 31-én, este 9-re eljön az Atma Budába. Az Ashtanga Night-on egy könnyed, normál hőmérsékletes vezetett astanga-órán vehettek részt, annyi extrával, hogy három óra hosszú lesz. Az egyes sorozat mellett veszünk néhány egyszerűbb pózt a kettesből is, de ne riadjon meg az sem, aki még soha nem csinálta a 2. sorozatot, garantáltan jól fogja magát érezni. Az óra normál hőmérsékleten zajlik extra fűtés nélkül, és sok szellőztetéssel!

Acro Night - augusztus 14 (szombat)

A második éjszakai workshop augusztus 14-én este 9-kor kezdődik, a Sziget fesztivállal egyidőben, de ne búsuljatok, megnéztem a műsort, szerintem semmi érdemlegesről nem maradtok le, a VHK-ra meg még kiértek, mert éjfélre ezzel a workshoppal is végzünk. Az Akro-jóga remek közösségformáló erővel rendelkezik, fokozza a vidámságot, és kapcsolat-terápiának sem utolsó! Szintén három óra páros gyakorlás következik, egyszerűbb és némi odafigyelést igénylő akro-jóga gyakorlatokat is fogunk végezni, mint a szilveszteri workshopon. Remélhetőleg a végére mindenki kellemes fáradtsággal és elégedettséggel fog távozni. Mindkét workshopot Gauranga Das vezeti, a belépő 2000 Ft lesz. Jelentkezés és érdeklődés: Megha (Merci) 06304278287 vagy hotjoga108(kukac)gmail.com.

Jógatábor Horvátországban - augusztus 21-28

Itt ragadnám meg az alkalmat, mivel még van néhány hely a pulai jógatáborra. Egy hét a tengerparti környezetben, kora reggeli astanga-órával, délutáni pránájámával és jógaórával a tengerparton, sok fürdéssel, hajókázással, búvárkodással, közös esti programokkal stb. Ha még nem döntötted el, hogy hová mész idén nyaralni, akkor itt a lehetőség! Abszolút kezdők is jöhetnek, tavaly is volt olyan, aki a táborban ismerkedett meg az Astangával. A jó hangulat, akitív pihenés és jóga-immersion garantrált, mindez 250 Euróért (beleértve a szállást és a vegetáriánus étkezést is). Info és jelentkezés július 15-ig.

Vegetáriánus fesztivál augusztus 28-29 (szombat-vasárnap)

A vega fesztiválon is már többedszerre vezsünk részt (már amikor nem esik egybe a jógatáborral). Az idei tizennegyedik vega fesztiválon vasárnap délután 4-től fogok astanga-jógaórát tartani, mivel a szombati napon még Pulából jövünk visszafelé. Ha valaki éppen nem a Millenárison astangázik abban az időben, azt szeretettel várom a vega fesztiválon. Ezzel véget is ér a nyár nagyjából, de szeptembertől új órákkal, kibővült órarenddel várunk mindenkit szeretettel az Atma Centerben, és további meglepetés-programok, workshopok is vérhatók, de mindenről a maga idejében...

Nincsenek megjegyzések: