2019. július 10., szerda

A erőállat megtartása

Ez a tegnapelőtti blogbejegyzés témájának folytatása. Hogyan tartsuk meg az erőállatunkat, ha már egyszer sikerült megtalálnunk és felvenni vele a kapcsolatot? Mindenek előtt foglaljuk le különböző feladatokban. Az erőállatok játékos szellemek, és örömüket lelik abban, hogy ha feladatot kapnak. Viszont hogyha sohasem révülünk, nem használjuk őket semmire, nem hívjuk segítségül, akkor elunják magukat, és elhagynak. Márpedig mindenkinek szüksége van legalább egy erőállatra ahhoz, hogy egészségben és teljességben tudjon élni. A sámánoknak sokszor több tucat erőállatuk is van, mert ők sok mindenféle feladatra használják őket és különleges erőiket. 

A sámánrévülés alaptétele is abban rejlik, hogy valamilyen céllal utazunk, amit előre meghatározunk, megfogalmazunk. Ekkor hívjuk segítségül az erőállatot. De érdemes nem csak egyoldalúan kérni tőlük, hanem néha olyankor is találkozni velük, amikor csak vele akarunk lenni, játszunk, táncolunk, örülünk egymásnak. Néha az ilyen találkozások is nagyon tanulságosak. 

Az erőállat szimbolikáját fizikai szinten is megjeleníthetjük magunk körül, a környezetünkben, az oltárunkon. Ha sikerül tollat, csontot, fogat, karmot szerezni egy olyan állattól, amely a szellemvilágban az erőállatunk, azt a sámánok nagy erővel rendelkező talizmánként, erőtárgyként tisztelik, a testükön hordják, vagy a szertartások, gyógyítások közben alkalmazzák. Az erőállat ábrázolása az oltáron, ruhán, használati tárgyakon, sámándobon vagy a tokján, esetleg tetoválás formájában szintén emlékeztethet a kapcsolatunkra vele. 

Az erőállatokat érdemes néha etetni, itatni is. Kivihetünk az erdőbe egy kis ételfelajánlást. Az indiánok dohányt, kukoricalisztet vagy olyan ételt szoktak felajánlani a totemállatoknak, ami az adott állat kedvence. Van, amikor az állat a sámán testén keresztül eszik vagy iszik, és pontosan megmondja neki, hogy mit vegyen magához, amivel az erőállat jóllakik és erőre kap. 

Ha valakivel konfliktusba keveredünk, és ez a konfliktus a szellemi szintre is kiterjed, akkor megesik, hogy az erőállataink egymásnak esnek, de az is megtörténhet, hogy az erőállatunk egy ránk leselkedő veszélytől igyekszik megvédeni bennünket, és ebben a csatában más szellemi erőkkel szembeszállva megsérülhet. Ilyenkor mi magunk is betegséget, legyengült állapotokat élhetünk meg, és magasabb tanítók, gyógyítók vagy sámánok segítségére is szükség lehet, hogy az erőállatunk és vele együtt mi magunk is meggyógyuljunk. Ha az erőállat elkóborolt, akkor is energiavesztést, betegséget élhetünk meg, és ilyenkor a sámán néha azzal éri el a gyógyulásunkat, hogy elhoz nekünk egy új erőállatot. 

Ha kiegyensúlyozott kapcsolat kifejlesztésére törekszünk a szellemvilággal, akkor ezáltal mi is több személyes erőre, nagyobb szabadsági fokra és mélyebb önismeretre teszünk szert. 

Nincsenek megjegyzések: