2021. szeptember 1., szerda

Csakana-meditáció az őselemekkel

Csakana-meditáció 1. rész

A Csakana az inka kereszt, melynek szimbolikája sok szempontból kapcsolatba hozható a mesa („asztal”, házi oltár) szimbolikájával és a négy iránnyal. A Csakana kiterítve egy tizenkét csúcsú, szögletes keresztet alkot, és az alábbi meditációban a Csakana négy fő irányával és kapujával fogunk dolgozni. Az alábbi leírás és társítások az irányokhoz Puma Fredy Quispe Singona tanításaiból származnak, és helyenként eltérnek a más forrásokból származó leírásoktól.

1. Forduljunk a keleti irányba, és nyissuk meg az Anti Suyu-t, vagyis a Csakana keleti kapuját, és hívjuk be szent Tűz elemet: Hampuy Willka Nina. Vizualizájuk, amint a tűz elem körbevesz bennünket, és belép a fizikai testünkbe, erőteljes átalakító, átlényegítő, szenvedélyes energiát aktiválva. Hívjuk a Nap-apát – Hampuy Tayta Inti - és kérjük az áldását a szertartáshoz!

  1. Forduljunk az északi irányba, és nyissuk meg a Chinchay Suyu-t, majd hívjuk be a szent Föld elemet: Hampuy Willka Allpa. Vizualizájuk, amint a föld elem körbevesz bennünket, és belép a fizikai testünkbe, erőteljes kapcsolódást hozva létre a családdal, a közösségünkkel és az Ősökkel. Hívjuk a Földanyát - Hampuy Pacsamama - és kérjük az áldását a szertartáshoz!

  2. Forduljunk a nyugati irányba, és nyissuk meg a Konti Suyu-t, majd hívjuk be a szent Víz elemet: Hampuy Willka Yaku. Vizualizájuk, amint a víz elem erőteljes áramlásába kerülünk, és a folyó vagy óceán belép a fizikai testünkbe, a megújulás, újjászületés és áramlás erőit aktiválva. Hívjuk a Holdanyát - Hampuy Mamakilla - és kérjük az áldását a szertartáshoz!

  3. Forduljunk a déli irányba, és nyissuk meg a Qolla Suyu-t, majd hívjuk be a szent Levegő elemet: Hampuy Willka Wayra. Érezzük, ahogy az erőteljes, friss szellő körbevesz bennünket, és belép a fizikai testünkbe, és aktiválja a felszabadulást és az abszolút szabadságot. Hívjuk az Égapát - Hampuy Pacsatata - és kérjük az áldását a szertartáshoz!

  4. Forduljunk ismét kelet felé, és mondjunk köszönetet mindegyik elemnek, amiért jelen van a gyógyító családunkban, mondjunk köszönetet Pacsamamának a lehetőségért, hogy szertartást végezhettünk ezekkel a szent elemekkel.

Nincsenek megjegyzések: