2011. augusztus 23., kedd

Jógatábor warmup

 Tegnap megvolt a nagy Mantra-Jóga-Piknik a Margitszigeten. Jó kis hippi-esemény volt. Én az elsők között értem oda, utána kezdtek szállingózni a jógások meg az akrósok, és végül a zenészek is befutottak. Nekem valamennyire az első Sziget-fesztivál hangulatát idézte, amikor még ingyenes volt minden, kivonultunk a Hajógyárira és ugyanúgy énekeltük a Hare Krisnát, mint most a Sambandha együttes tagjai.


Ezen kívül a jövő heti jógatáborra is mintegy bemelegítő buli volt ez a szabadtéri jógázás. Egyrészt ott is szabadban lesznek a délutáni órák, másrészt ott is kb 50-60 fő részvételével, harmadrészt a jógatáborosok közül is többen jöttek már erre az astanga-órára is.


Négykor Om-mal és az Astanga-mantrákkal kezdtük, utána jöttek a napüdvözletek. Én a napon voltam, a társaság többsége árnyékban. Volt, aki még életében nem astangázott, de kitartóan próbáltak igazodni a rutinosabb versenyzőkhöz, és a jó hír az, hogy senki sem adta fel a felénél, hanem eltökélten végigcsinálták, és még jó páran becsatlakoztak menet közben is.


Közben mellettünk szólt a Hare Krisna, majd később a Sattva Sound System lendült bele a különböző szent mantrák éneklésébe. A háttérben Bálinték tartottak egy kontakt-jógát, illetve Vitai Kati is tartott egy hatha-foglalkozást. Amikor mi befejeztük, még az asramosok kezdtek bele egy jógaórába, mi pedig különböző akrós trükköket próbálgattunk Eszter és Gergő vezetésével. Szóval jó volt a hangulat, aki akart, az jógázott, aki akart, az énekelt, és aki akart, az mindkettőt csinálta. És volt, aki csak heverészett, vagy nézelődött, vagy elvegyült a margitszigeti rét rendszeres napozó-frizbiző közönsége között.


Többen hiányolták a szabadtéri órákat, amiket tavaly a Millenárison tartottunk. Most legalább egy óra erejéig ezt is bepótoltuk, csak hogy emlékezetes maradjon a nyár. Remélem, jövőre is lesz ilyen rendezvény. Én hét felé hazaindultam görkorival, hiszen hétfőn kora hajnalban már Krisna-völgybe kellett indulnunk, Krisna születésnapjára. Jövő héten még néhány nap Budapesten, aztán irány a horvát tengerpart!

Nincsenek megjegyzések: