2012. április 14., szombat

Elvonultunk!

Hosszas készülődés után végülis betelt a mátraszentimrei elvonulás létszámkerete, gyerekekkel együtt mintegy 33-an vágtak neki a három napos jóga-maratonnak. Ráadásul a csapat nagy része kezdő jógásnak tekinthető, de nagyon lelkes, nyitott, jóindulatú emberek egytől egyig.


Pénteken reggel 9-re értünk le a darázshegyi vendégházba, ahol a szállást béreltük. Kellemes kis szobák a kőházban, nagy társalgó és néhány faház várja a jógázni vágyókat. Persze nem a legnagyobb luxus, de hát a jógik a fa alatt szoktak lakni, ahhoz képest komfortosnak nevezhető. 


Tíz felé elkezdtek szállingózni a vendégek, mindenki becuccolt a szobájába, és tizenegykor már csatarendbe állva jógáztunk is. A falusi iskola tornatermét béreltük ki gyakorlási célra, de pénteken pont tornaórák voltak még akkor, úgyhogy a társalgó bútorait ürítettük ki, és ott tettük le a matracokat öt-öt centire egymástól. Sok jó jógi kis helyen is elfér - ezzel a jelszóval nyomtuk le az első sorozatot. Előtte pránajámáztunk egy sort, mert végülis a légzés a lényeg, nem? Gyakorlás után egy órával már készen is volt az ebéd, a péntek gyümölcsnap, mert holnap hányni fogunk, szóval előtte nem árt egy kis méregtelenítés.  


Mindenki lelkesen falta a kókuszos gyümölcssalátát, majd az este hat órási gyakorlásra készülődtünk Szép napos idő is volt pénteken, de azért nem lett túl nagy meleg. Az iskola tornatermében négy elektromos fűtőtesttel próbáltunk egy kicsit barátságosabb időjárást csiholni, Orsi pedig levezette három órás hátrahajlító óráját. A végén páros gyakorlatok is voltak, amit mindenki nagyon élvezett. Csak egy kicsit fáztunk, főleg a relaxáció közben. 


Vacsorára gyümölcskompót volt, utána lassan lefeküdt a társaság, azért a két jógázás rendesen kivette az erőt az emberekből.  

Nincsenek megjegyzések: