2012. április 16., hétfő

Mátra-jóga

Harmadik nap. Ismét hétkor indul a gyakorlás, egy-két későn kelőtől eltekintve teljes a létszám. Szombat este beígértem, hogy még gyakoroljuk a bandhákat, így most kilégzés és belégzés utáni légzésvisszatartással végezzük őket, valamint dzsánusírsászanában a mahábandhát aktívan. Utána hatvan kapálabháti, hatvan bhásztriká, és kezdődhet a gyakorlás. Ma is betettem néhány plusz pózt, de nem akartam túl sokáig húzni az órát, így negyed tíz felé be is fejeztük a gyakorlást. ma sem volt melegebb, mint eddig, a gyakran szemerkélő londoni eső viszont nem nagyon riasztotta el a kirándulni vágyókat egy kis barangolástól a kora tavaszi erdőben. 


Mi reggeli után ismét inkább a wellness-t választottuk, jó pár kör szauna és gőz után ismét beugrottam a konditerembe egy félórás gyúrásra. Egy kor volt az ebéd, tejfölös párolt zöldség, jó kis saláta olívabogyóval. Ebéd után ismét egy kis szunya következett, aminek fél háromkor a recepciós néni vetett véget, ránk parancsolva, hogy azonnal hagyjuk el a szobát. 


Direkt előrehoztuk háromra a délutáni akrót, bár voltak, akik már ebéd után hazaindultak. Így a délutáni akróra csak tizennégyen maradtunk, de akik ott voltak, remekül érezték magukat. Jó kis Chill zenére nyomtuk a páros gyakorlatokat Panni vezetése alatt, volt sok repülés, meg könnyebb ászanák is azért, hogy mindenki örülhessen. Volt, amikor négyen-öten is segítettünk egy-egy párnak a póz felvételéhez, főleg, mivel az egyik párat Rajmund és Zsolt alkotta, mindketten két méter feletti magassággal. 


A kellemes akró után (komolyabb egyéni jógázásra már nem is nagyon lett volna alkalmas a csapat, mert mindenki lefáradt azért a végére), csináltunk még egy csonka csoportképet, majd mindenki boldogan és elégedetten indult hazafelé, legalábbis úgy éreztem. A házinéni volt csak síkideg a végére, mert gyerekzsúrt szervezett a nappaliba, és arra számított, hogy mi már délben kiköltözünk a szobákból. A kisebb félreértést végülis csak leküzdöttük a passzív ellenállás eszközével, mert én ráhagytam mindenkire, hogy akkor költözzön ki, amikor akar. A jógásokat ugye nem olyan könnyű kihozni a sodrukból, sem eltéríteni a szándékuktól. Csak azt sajnálta mindenki, amikor visszajöttünk az akróról, hogy nem maradt a finom ebédből, mert azt is már kidobta a házinéni. 


Jövőre is valószínűleg lesz elvonulás, és valószínűleg a Mátrában, de talán kicsit később, a pünkösdi hétvégére időzítve, és egy barátságosabb szállást is nézünk, bár a házinéni idegbajától eltekintve a szobák rendben voltak. Az elvonulás résztvevői pedig annyira belelkesedtek, hogy szinte mindenki jönni akar az augusztusi horvátországi jógatáborba Bracra, úgyhogy siessetek, mert április végéig lehet kedvezményesen befizetni, és az ötven hely valószínűleg hamar el fog kelni!

Nincsenek megjegyzések: