2012. április 19., csütörtök

Napforduló Jógafesztivál


Közeledik a nyári napforduló, idén június 20-ára fog esni. Évek óta irigykedve figyelem a New York-i Times Square-en összegyűlt tömegeket, akik ilyenkor, a nyári napforduló napján jógáznak egész álló nap, és azon gondolkodom, hogy miért nincs nálunk is egy hasonló jógafesztivál ezen a nevezetes napon. Úgyhogy most végre rászántam magam, és rávettem a jógaoktató munkatársaimat is, hogy lepjük meg egy hasonló fesztivállal a főváros közönségét, ne maradjon megünnepeletlenül ez a nevezetes csillagászati esemény. Összefogtunk hát Haklik Mártival, a Gerilla Jóga mozgalom elindítójával, hogy megszervezzük ezt a csodálatos eseményt.

Az Andrássy út lezáratását túl nagy felhajtásnak gondoltam, és talán nem is lenne olyan kényelmes az aszfalton jógázni. Helyette a Margit-sziget füves pázsitját választottuk helyszínül, méghozzá a Sportuszoda és a Palatinus közötti füves területet, ahol nagy fák is vannak, és ahol tavaly volt a Mantra Piknik. Az időpont pedig a napfordulóhoz legközelebb eső vasárnap, június 17-e. Reggel 8-tól kezdődnek a jógaórák, elsőnek István vezetésével fogunk lenyomni 108 napüdvözletet, hogy köszöntsük a napot. Utána teljes hosszúságú jógaórák következnek az Atma Center oktatóival: astanga velem, majd Agni Kowalskyval, aki még aznap este koncertet is fog adni, igaz, azt már nem a Margit-szigeten :-). Ezt közvetlenül követi egy kétórás Akro-jam, majd egy hátrahajlító óra Annával és Orsival, az Atma legújabb oktatóival. Utána még egy csípőnyitás Lovász Andival, a végére pedig Angi fog egy vinyásza flow órát tartani. 

Közben párhuzamosan a zenészek sem fognak lustálkodni, öt jógás szellemiségű zenekart sikerült felvonultatni az egész napos zenélésre, de persze bárki bekapcsolódhat az örömzenébe a saját hangszerével. A zenekarok közül az Sattwa Sound System neve már mindenkinek ismerősen csenghet a különböző jógás rendezvényekről. A Sambandha Mantra Kommandó a tavalyi Mantra Piknik fő zenekara volt, és jó hangulatot varázsoltak a mantráikkal. Az Életfa Mantra Kör szintén rendszeresen praktizáló kírtan-énekesekből áll. Az Om formáció pedig most fog akusztikus változatban debütálni. A korábbi Mantrából átalakult rockegyüttes elsősorban a torzított elektromos gitárok világában van otthon, de mivel egytől egyik krisnás zenészekből áll a csapat, természetesebben szolídabban is tudják nyomni. Ennek lehetünk majd mindannyian fültanúi. A debreceni illetőségű Csató Pétert, a hajdani Replika frontemberét szintén nem nagyon kell bemutatni. Az utóbbi években ő is meditatívabb zenei vizekre evezett, érces hangján azonban még átüt a rocker-szív! Vishnu Mantra Meditation nevű formációjával szintén emelni fogja a zenei találkozó színvonalát, amely Magyarország eddigi legnagyobb és leghosszabb jógás kírtanjának ígérkezik. 

Az elmaradhatatlan Atma büfé is a helyszínen lesz, úgyhogy mindenki csillapíthatja az éhségét és olthatja a szomját az Atmából ismert vegetáriánus ízekkel. Valószínűleg többen fognak majd előadásokat is tartani a nap folyamán a fűben, illetve ki lehet próbálni a slackline-t (kötélegyensúlyozást) és néhány masszőr ingyenes kezeléseit is. Remélhetőleg az időjárás is kedvezni fog, és kellemes napot tölthetünk együtt a jóga jegyében a Margit-sziget pázsitján lazulva. Mivel ez egy ingyenes rendezvény, semmi mást nem kell tenned, ha el akarsz jönni, csak rá kell szánni az időt, és oda kell menni. Az esemény sikerességét ezzel is emelheted, illetve azzal is segíthetsz, hogy meghívod a barátaidat, ismerőseidet. Megoszthatod a fesztivál Facebook eseményét, meghívhatod rá az összes ismerősödet, és lájkolhatod a fesztivál Facebook rajongói oldalát, ahol hamarosan tengernyi infó lesz majd olvasható a közelgő eseményről. Az eseményről szóló információk természetesen az Atma honlapján is olvashatók lesznek.

Akinek bármilyen ötlete, kérdése van, az nyugodtan megkereshet az elérhetőségeimen, és segítsetek terjeszteni az igét, hogy minél többen jöhessenek el a fesztiválra!

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nézem az időjárást folyamatosan....zivatart mond...:(