2013. szeptember 9., hétfő

Korai stádium

Nyár elején hírt adtuk arról, hogy az Atma Buda Bem rakparti bérleményét kénytelenek voltunk elhagyni, mivel elárverezték a fejünk fölül. A budaiak nagyon sajnálták, de azért sokan közülük a nagyobb távolság ellenére lelkesen jártak a Kálvin térre egész nyáron, ahol feldúsítottuk az órarendet. Úgyhogy most következzék egy kis beszámoló arról, hogyan alakult az új hely keresése, és hol tartunk most.

Szinte azonnal elkezdtük keresni az új helyet, melyet mindenképpen a jó megközelíthetőség szempontjai alapján akartunk kiválasztani, hiszen sok ember esetében szűk a keresztmetszet a munkaidő vége és a jógaóra kezdete között, ezért nem mindegy, hogy milyen messze kell utaznia az Atmáig. Ugyanakkor egyre több stúdió nyílik, és a legtöbben a közlekedési szempontok alapján választják meg, hogy hová mennek jógaórára, ha egyszer mennek. 

Eleinte az volt a koncepciónk, hogy az Atma Pest-hez hasonlóan, étteremmel és shoppal egybenyitott jógastúdiót szeretnénk nyitni, és ennek megfelelően kezdtünk nézni önkormányzati és egyéb ingatlanokat a II., III., I. és XII. kerületben is. Sajnos nem jártunk sikerrel, mert vagy megfizethetetlenek voltak a 200-250 nm-es üzlethelyiségek, vagy nem megfelelő elosztásúak, vagy a műszaki állapotuk volt a végletekig leharcolva, és Isten pénze nem lett volna elég a felújításukra, vagy éppen olyan helyen voltak, ahol a madár sem nagyon jár, nemhogy a BKV. 

Majdnem 100 üzlethelyiség megtekintése után, augusztus végén úgy döntöttem, hogy változtatni kell a koncepción, mert az Univerzum csak nem akarja megadni azt, amit elképzeltünk magunknak. Így hát a braci jógatábor előtti héten eldöntöttük, hogy külön keresünk egy jógastúdiót, és egy kis éttermet konyhával, mert az is szeretnénk átköltöztetni a jelenlegi, III. kerületi konyhából. Úgyhogy ha valaki bárhol a városban tud egy jó és olcsó, kis kiadó éttermet vagy büfét konyhával, az szóljon mindenképpen, mert még keresünk! 

Amint megváltozott a koncepció, adódott is egy-két hely, amit ki lehetett volna venni. Az egyik egy 100 négyzetméteres félszuterén volt a Mária téren, a Batthyányi tér mellett. Ekkor, hogy kiderítsem, mik az elhelyezkedési preferenciák, csináltam egy szavazást a Facebookon, amire a legtöbben a Batthyányi teret jelölték meg, bár voltak kérések a Széll Kálmán térrel kapcsolatban is. Az ingatlant sajnos elbuktuk, mert amikor odamentem a kivitelezővel és a kaucióval, akkor közölte a tulaj telefonon, hogy már kiadta valaki másnak. Egyébként ott csak egy jógaterem fért volna el, kicsike öltözőkkel.

Egy hétre így elengedtem a dolgot, amíg a jogatáborban voltunk, várva, hogy odafönt kitisztuljanak a dolgok. Pedig eléggé bedepresszióztam, amikor a Mária teret elvitték az orrunk elől. De persze Coelho azt mondja, hogy amikor már végképp kezdenél kétségbeesni, akkor vagy a legközelebb a csodához, és ha egy jó lehetőség elúszik az orrod elől, akkor arra kell gondolni, hogy egy még jobb fog jönni helyette.

Végül, amikor visszaérkeztünk Horvátországból, újult erővel nekiültem az internetnek, és találtam is sebtiben három lakást, ami szóba jöhetett. Ezek közül a legnagyobb a Széll Kálmán téri volt, száz lépésre a metrótól és mindenféle tömegközlekedési eszköztől. Nosza, a megtekintés után fel is hívtam az ingatlanost, hogy nekünk mindenképpen kell a lakás, de így is szerdától szombatig izgulhattam, hogy nem bukjuk-e ezt is el, mint a Mária teret. De úgy látszik, hogy az Univerzum végülis nekünk szánta, illetve a jógásoknak, úgyhogy bízom a hely sikerében és látogatottságában.

A lakás egészen jó állapotban van, így egy hetes röpke felújítás alatt jövő hétfőn, azaz szeptember 16-án tervezzük az ünnepélyes megnyitót. A stúdió címe: Széll Klámán tér 3. (A KFC és a Hermes bolt közötti kapualj), 2. emelet 2. Két teremben lehet majd jógázni, egy kisebb Jin terem, ahol normál hőfokos órák lesznek, és egy nagyobb, Jang terem, ahol főként Hot órákat tartunk majd. A szokásos atmás órákkal és oktatókkal találkozhattok majd, bár lesznek újítások is, ezekről a napokban értesülhettek majd a honlapunkon és a Facebook-oldalunkon. Egyelőre esti és hétvégi órákkal indulunk, de a következő hónapokban, ha van rá igény, reggeli, illetve délelőtti órák is bekerülhetnek az órarendbe.

Én például szeretnék indítani egy Hot Vinyásza órát, amely másfél órás, az Ashtanga kereteire építkező dinamikus gyakorlás lesz, de nem egy fix sorozatot végzünk minden alkalommal, hanem szabadon variálható, tematikus ászanák fogják alkotni az óra testét, a pózok között vinyászákkal. Meggyőződésem, hogy az ember teste, idegrendszere és elméje a sokoldalú terhelésre reagál a legjobb fejlődéssel, így szeretnék minél több változatosságot belevinni ebbe az órába.

Az Atma Buda sikere viszont elsősorban rajtatok, jógázókon múlik. ha lelkesen jártok az órákra, akkor mi is megteszünk minden tőlünk telhetőt a színvonalas szolgáltalás és az optimális fejlődési feltételek biztosítása érdekében. lesz egy nyitási akció is: minden új és régi Atma-vendég vehet egy tíz alkalmas jógabérletet tízezer forintért, melyet a vásárlás napjától számított három hónapig lehet felhasználni. Reméljük, ezzel kedvet csinálunk nektek és ismerőseiteknek is, hogy kipróbáljátok az új helyet és a jógaórákat. Az akció október 31-ig érvényes, úgyhogy addig mindenképpen látogassátok meg a Széll Kálmán teret, ami nekem még mindig Moszkva tér, mivel fiatal koromban napi rendszerességgel közlekedtem arrafelé. Most már szintén fogok, hetente kétszer, a jól bevált hétfői és szerdai napomat fogom Budán tölteni. Szeretettel várunk mindenkit az új stúdióban, KEEP CALM AND ATMA ON! :-)

Nincsenek megjegyzések: