2013. szeptember 18., szerda

Manju Jois TTC beszámoló

Kedden kezdődött az Ashtanga TTC (oktatóképzés) Manju Joissal, nekem már a harmadik alkalom, mivel mindkét előző budapesti workshopján is ott voltam. A Mandala jógastúdióban volt a workshop, reggel már egy mysore csoport legyakorolt előttünk. Mi nyolcra érkeztünk, és ahogy jöttek kifelé az emberek a teremből, lassan bejutottunk és elkezdtünk gyakorolni. 

Manjuról nem mondható el, hogy rítusfüggő volna, de megvan a saját stílusa, az biztos! színes szarongban igazgatott, miközben védikus matrák szóltak a telefonjáról. Kezdő mantra nem volt, azt mindenki elmondta magának. Első sorozatot gyakoroltam, és annak ellenére, hogy egy fűtetlen pincehelyiségebn gyakoroltunk, elkezdtem azért izzadni. Manju 5-6 alkalommal besegített a pózokban, és a végén volt egy óra szünet, mielőtt a tanárképzés konkrétan kezdődött. Addig mindenki elment reggelizni, mi pedig helyben ettük a magunkkal hozott gyümölcsöt, magvakat.

11-től volt az oktatóképzés, ahol az álló pózok igazításait vettük. Én jó fáradt voltam az Atma Buda-maraton miatt, így nem bántam, hogy másfél óra alatt v éget is ért az igazítós rész. Utána kérdések és válaszok voltak, amiket fel is vettem, és nem sokára feltöltök a blogba. A kérdezz-felelek után mantrákat énekeltünk, majd egy körül véget is ért a tanfolyam.

Másnap ismét Mysore gyakorlással kezdtünk, de ez alkalommal ment a szellőzés, ezért nem izzadtam ki annyira, mint kedden. Ismét sokan voltunk, az oktatóképzésen majdnem huszan, a reggeli Mysore gyakorláson 30 körül is lehettünk. Utána párban végigvettük a tegnapi igazításokat. Majd az állók vége és az üló pózok igazítása következett a csónakpózig. Utána mantra-énekléssel kezdtünk majd tisztáztunk egy pár vitás kérdést as Ashtanga gyakorlásával kapcsolatban. 

Csütörtökre vezetett óra van ígérve, úgyhogy megyek is aludni, mert ki kell pihenni magamat :-) A beszélgetések tartalmát sem kezdem ecsetelni, elég hozzá, hogy Manju elég lazán áll hozzá a dolgokhoz, nem szereti a sok mesterségesen teremtett szabályt. Akit érdekel, majd úgyis meghallgathatja a felvételeket.

Nincsenek megjegyzések: