2017. szeptember 5., kedd

A meditáció, mint technológia

Újabb részlet Gregor Maehle Meditáció-könyvéből:

"Egy dolgot viszont meg kell érteni ebben a kontextusban: A Varáha Purána és más szövegek azt mondják, hogy a Kali-júgában csak akkor vezetnek sikerre a tettek, ha a legnagyobb precizitással hajtjuk végre őket. Az előző korokban képesek voltunk használni az intuíciót, és mondjuk úgy, „kikeveredni a sűrűből”, a modern emberiség azonban elveszítette ezt a képességet, és azok, akik még hisznek az intuíció használatában, gyakran az elméjük áldozatává válnak. A Kali-júga kezdetekor Indiában a szentírások új kategóriája jött létre, melyek minden előírt tettet a legapróbb részletekig leírtak. Ezeket az írásokat tantráknak nevezik, és körülbelül 800 van belőlük. Milyen érdekes, hogy ugyanabban az időben a nyugati társadalomban is nagyon hasonló gondolatok bukkantak fel, és megalkották a nyugati tudományt, mely a tantrákhoz hasonlóan mindent nagyon részletesen ír le, mint egy összeszerelési útmutatóban.

Ebben a könyvben is ugyanezt a koncepciót fedezhetjük fel; ez egy tudományos pontosságú mérnöki útmutató a meditációhoz. Ha precízen használjuk ezt a módszert, megjósolhatóak az eredmények. Ne bízzuk a véletlenre a meditációt! Az ászanához és a pránájámához hasonlóan, a meditáció egy egzakt tudomány!

Összefoglalás

  1. Lassan vezessük be a meditációt az egész életünk időtartamára lebontva. Szintről szintre növeljük a meditációban töltött időt.
  1. Annyi időt töltsünk a meditációval, ami megfelel a céljainknak és a társadalmi szerepünknek. Azoknak kell a legtöbbet gyakorolniuk, aki spirituális foglalkozást űznek. A nagy hatalommal vagy vagyonnal rendelkezők nagyobb felelősséggel tartoznak a gyakorlás terén, mivel a gyakorlás fejleszti a magasabb intelligenciát. Mindenki esetében, a meditáció növelni fogja a képességét, hogy hozzájáruljon mások életéhez.
  1. A meditáció gyakorlása segíteni fog a belső életcélunk, szvadharmánk megtalálásában.

  2. A fejlődésünket elsősorban a módszerünk pontossága és kifinomultsága fogja meghatározni, és nem a meditációval töltött idő."

Nincsenek megjegyzések: