2017. szeptember 11., hétfő

Serbia Open beszámoló

Szeptember 23-án, szombaton zajlott a Serbia Open kettlebell verseny Novi Sadban, Aleksandar Miletic szervezésében. Ez már a második nagyszabású veseny volt, amit szervezett, és idén sokkal gördülékenyebben ment minden, mint tavaly. A flightok ki voltak írva a falra már reggel, tehát tudtad, hogy mikor következel, a számlálók jól láthatóak voltak, és kifogástalanul működtek, és mi is időben odaértünk. Több, mint tizenöt magyar versenyző indult ezen a versenyen, köztük sokaknak ez volt az első megmérettetése. 

A budapesti csapatból Pál Karcsi indult 24 kg hosszú ciklusban, 63 ismétléssel az első helyen zárt. Második versenyzőnk Jakab Sanyi volt, aki most debütált előszört 32 kg-s biathlonban, a szöuli világbajnokságra készülvén. 35 lökéssel és 80 szakítással lett második Anton Anasenko mögött. Dino, azaz Lékai Dénes most indult először tízperces számban, 2x16 kg hosszú ciklusból csinált 131 ismétlést. A novemberi Kecskemét Openre már ő is 24 kg-val jön. Én éppen a verseny előtti napon fáztam meg, de azért elmentem versenyezni, ha már rákészültem. Végül 75 lökés lett nagy nehezen, aminél többet már csináltam, és százat akartam. Legközelebb ismét neki kell rugaszkodni. Szakításban 146ot sikerült összehozni, aminek viszont nagyon örültem, mert eddig 124-nél volt a verseny-maxom, és sohasem volt még meg a tíz perc. Most a tizedik percben esett vissza rám a golyó, bal kézzel 70 ismétlést, jobbal 76-ot csináltam így is, és a jobb vállam megsérült nyáron, azt éreztem is kicsit szakításnál. A bal térdem sem az igazi, de a lökés közben az volt az érdekes, hogy a combom durrant be nagyon, azt még utána is jó ideig éreztem. 

Minden esetre még erősödni kell, és javítani kell a technikán, de legalább a szakításban sikerült elérnem egy új egyéni csúcsot, így azt mondhatom, hogy van némi haladás. Az eredményem a második helyre volt elég, Barcsik Laci lett az első, aki most csinált végig először tíz-tíz perc biathlont 24-es golyóval a kartörése óta. 126 lökést és 180 szakítást csinált, ami visszatérésnek remek szám. 

A többi magyar versenyző is nagyon jól szerepelt, csapatváltóban is kiharcoltuk a második helyezést. Hazafelé még hoztunk néhány kettlebellt is Aleksandartól, most már 26 és 28 kg-s golyókkal is tudunk edzeni! A következő megmérettetésre novemberben kerül sor, a kecskeméti Grand Prix versenyen remélhetőleg az összes budapesti versenyző indulni fog. 

Nincsenek megjegyzések: