2018. augusztus 27., hétfő

Hórusz szeme

Nemrégiben kezdtem el egyéni sámándobolós "kezeléseket" vagy utazásokat is csinálni a csoportos meditációk és hangfürdők mellett. A félreértések elkerülése végett tisztázni kell a következőket: két elterjedt sámáni gyógyító technika létezik, amihez a sámán dobot vagy csörgőt használ a révülés vagy sámánutazás eléréséhez. Ezek a kiszívás és a lélekvisszahívás. A kiszívást akkor alkalmazza a sámán, amikor negatív energia vagy oda nem való mágikus erőtárgy jelenlétét fedezi fel a páciens testében vagy aurájában. Ezt sok minden okozhatja, például rossz energiájú helyen való tartózkodás, mások negatív befolyása, "rontása", vagy a saját negatív érzelmeink dédelgetése is. Ilyenkor a sámán megkeresi a negatív energiát, és a szájával "kiszívja" azt. Ehhez azonban ismerni kell a növények szellemeit, és legalább egy szövetségessel kell rendelkezni a növények között. 
A lélekvisszahívásról már írtam korábban. Itt a sámán a traumatikus élmények miatt levált lélekrészeket keresi meg utazása közben, és meggyőzi őket, hogy térjenek vissza a pácienshez és olvadjanak bele. Én nem végzem egyik technikát sem, mert még nem tanultam meg. A következő két év során fogom megtanulni Oguz sámán-képzésén.
Amit jelenleg végzek, az tulajdonképpen egy belső utazás a tudatalattinkba és a tudatfelettinkbe. A páciensek sokszor szoktak különböző testérzeteket érezni (hideg, meleg, lebegés, padlóba süllyedés, testen kívüli állapot stb.), és olyan utazáson vesznek részt, amely hozzásegíti őket az öngyógyító folyamataik beindításához, az elakadásaikon való túljutáshoz. Válaszokat és útmutatást, erőt kapnak. Közben én is utazom, és különböző dolgokat látok, érzek amiket utána megbeszélek a klienssel. Sok esetben előző élethez köthető élmények is előjönnek, amik a jelenlegi helyzetük megértéséhez fontosak. 
Mivel úgy éreztem, hogy van még mit fejleszteni az ilyen irányú gyógyító képességeimen, a legutóbbi sámánutazásomon ezt a kívánságot fogalmaztam meg, hogy tanuljak meg hatékonyabban gyógyítani a sámándob hangjával. Az Életfánál megjelent a sasom, és invitált, hogy üljek rá. Messze indulunk, közölte, a Nibiru bolygóra, ahol az egyiptomi istenek laknak. Hóruszhoz, a sólyomfejű istenséghez érkeztünk meg hosszadalmas utazás után. Amikor leültem elé, felidéztem magamban, hogyan szoktam kezelni az embereket. A gonggal és a sámándobbal meg kell tisztítani a központi energiacsatornájukat, és a rajta található csakrákat. Ha az energiaáramlás az Anyag (alsó csakrák) és Isten (az Aranyfonál) között helyreáll, akkor a kliens minden betegségétől képes megszabadulni. Ez volt az első tanítás.
Utána Hórusz arra hívta fel a figyelmemet, hogy a betegség kezeléséhez megfelelő látó képességgel kell rendelkezni. A homlokán található Napkorong fényét a harmadik szem-csakrámba irányította, és aktiválta a koponyámon belül a tobozmirigyet. Legalábbis utána fogok nézni, hogy milyen meditációs technikákkal lehet "feléleszteni" a tetszhalott állapotban lévő tobozmirigyemet. Úgy látszik, hogy ez a mirigy, és az agynak ez a része felelős a "belső" vagy spirituális látásért, amikor a durva anyagon túl is látunk. Ez lehet a harmadik szem valódi székhelye, és valószínűleg nem véletlen a hasonlóság az agyunk központi része és a "Hórusz szeme" szimbólum között (lásd az ábrán).
Minden esetre Hórusz ilyen jellegű beavatkozása után megmutatta, hogyan fogok "belelátni" a betegekbe. Ha a testében negatív energia gyűlt össze, azt feketeségként fogom látni egy barlangban, amit valahogy ki kell onnan lökni. Vagy a tápcsatornán keresztül (hasmenés, hányás, ahogy az ájurvédában is csinálják), vagy a bőrön keresztül (réseket kell találni a barlang falában és ott kell kiszivárogtatni vagy műtéti seben keresztül is el tudnak távozni. A másik lehetőség az, hogy ha elég erősen "világít" a harmadik szemem, akkor azzal át tudom alakítani a sötét energiát, semlegesíteni a hatását. Ha kórokozók vannak a vérben, akkor egy föld alatti üreget kell találni, ahol víz folyik (ez a szív), és a vízben lévő minden parányi feketeséget ki kell szűrni a harmadik szemem sugaraival. A harmadik szememen és a köldökömön keresztül tudok energiát közölni a beteggel. Régebben a prána gyógyításnál a tenyerünket használtuk, csak ilyenkor a kezeimmel dobolok. 
Ha az illető betegségét az elméjében zajló destruktív folyamatok okozzák, akkor magammal kell vinnem a beteget a fénylő asztráltestében, és az erőállataimmal meg kell keresnem azt az élethelyzetet, konfliktust, benyomást, emléket stb., amit nem tud megoldani. Ha sikerül utazás közben rendeznie a dolgot a segítségünkkel, akkor ezt az életében is meg fogja tudni tenni. A tanítás végén Hórusz átváltozott sólyommá, és karmaival belekapaszkodott a lábaimba, de ez nem fájt, csak erősen tartotta. Sok fényes energiát továbbított a lábaimon keresztül az alsó öt csakrámba, és azok jobban kifényesedtek. Azt mondta, hogy az összes csakrámnak tisztának kell lennie, különben nem fogom tudni káros hatások nélkül befogadni a magas rezgésű energiát, ami átáramlik rajtam a kezelés során. Meglássuk, hogyan sikerülnek a következő kezelések! Miután elbúcsúztunk és visszatértünk az Életfához, utánanéztem a Hórusz szeme szimbólumnak, és a következőket találtam:
A mítosz szerint Hórusz háborúba szállt Széth-tel, a káosz istenével, mert meg akarta bosszulni apja, Ozirisz halálát. Hórusz üldözőbe vette Széthet, és elkezdődött a két isten vad párviadala. Széth kitépte Hórusz szemét, mire az lemetszette Széth nemzőszervét. Férfiasságának elvesztésével Széth örökre lemondhatott a földi uralkodás reményéről. Hórusz kitépett szemét a mindenség urának, Rének ajánlotta fel. Ré felvitte a mennyboltra és megalkotta vele a napkorongot. Amíg Hórusz bölcsen és igazságosan uralkodott itt alant, szeme életadóan sugárzott a magasból az élőkre. Hórusz szemét az egyiptomi kultúrában nagyerejű varázsszimbólumként tisztelték, hiszen a sólyomistennek, az égi törvény, a fény és a szellemi hatalom istenének, a fáraók példaképének szemét ábrázolja. Több jelentése is van, aszerint, hogy jobbra vagy balra áll, a Napot vagy a Holdat jelképezheti. A szem alatti könnycsepp az emberiség születésére utal (a mítosz szerint Ré Napisten könnyeiből születtünk). A Szem végében látható spirál pedig az emberiség jövőjét, a Szellemhez felemelkedő hosszú, ciklikus utat szimbolizálja. A látnoki és okkult képességeknek, a szellemi fejlettségnek a szimbóluma is volt, ezért is tulajdonítanak neki védelmező erőt. Az ősi egyiptomi misztérium iskolák az egyéni és csoporttudat jelképeként használták.

Nincsenek megjegyzések: