2020. június 12., péntek

Varázshangok és hangszerek

Nemsokára elérkezik az idő, amikor az első kis csapatnak igyekszem majd átadni mindazokat a dolgokat, melyeket az elmúlt év során megtanultam és megkaptam az különböző terápiás és gyógyító hangok és hangszerek használatával kapcsolatban. Akik eljönnek majd erre a négynapos tanfolyamra, bizonyára nem csak ismerkedni szeretnének a hangszerekkel, hanem beszerezni és használni is szeretnék őket. Ebben a blogbejegyzésben azzal kapcsolatban osztom meg tapasztalataimat, hogy honnan érdemes jó minőségű hangszereket beszerezni. 

A négy nap során az alábbi hangszerek használatát fogjuk megismerni:

  • Tibeti hangtálak
  • Kristály hangtálak
  • Gongok
  • Sámándob
  • Csörgők
  • Doromb
  • Didgeridoo és más fúvósok
  • Egyéb hangkeltő kütyük (tingsha, csengő, óceándob, esőbot, chime, koshi, mennydörgő, kalimba, sansula, stb.)

A gong az egyik legalapvetőbb relaxációs és hangterápiás hangszer, mely jól kiegészíti és kiterjeszti a hangtálak által kiváltott hatásokat. A gongfürdőn használt hangszerszámok hanghullámokat és erőteljes rezgéseket indítanak el. Ebben a folyamatban sokat segíthet, hogy a test jelentős százaléka vízből áll, amely jól vezeti a hanghullámokat, így könnyebben kerülhetünk meditatív állapotba.

A kiterjedt hangfrekvencia által fogékonyabbá válhatunk a régi fájdalmak elengedésére, a hangok olyan emlékképeket ébreszthetnek fel bennünk, amelyek segíthetnek a megnyílásban, a felismerésben, illetve a személyes fejlődésben. A gong önmagában ugyan nem oldja meg a problémáinkat, de kiváló alternatíva arra, hogy a változás útjára léphessünk.

A gong rezonanciája minden idegszálunkba behatol, mélyen relaxál és felszabadítja a testet gátló energetikai blokkokat. A gong-terápia kiválóan oldja a stresszt, elűzi a rosszkedvet, segít a fáradtság ellen, pozitív élményekkel tölt fel, lazítja az elmét és revitalizálja az immun – és az idegrendszert. Ha a hangban fürdünk, erős vibráció hatol végig a testünkön, amely harmonizál minden szinten, ennek hatására javulhat a közérzet, és új dimenzióba kerülhet a testünk és a lelkünk.

A tibeti hangtálak rezgései a gonghoz hasonló elven működnek, csak eltérő méreteik miatt kiterjedt frekvenciatartományokban lehet velük dolgozni. A rezgések a bőrön keresztül hatolnak testünkbe, eljutnak az izmokhoz, a belső szervekhez, megmozgatva, harmonizálva minden sejtet. A tálak által közvetített kellemes, vibráló érzés mellett a rezgések behangolják szervezetünket, így állítva helyre energetikai rendszerünket.

A hangtálakból előhívott rezgések a testfelülettel érintkezve bejutnak és koncentrikus körök formájában végigáramlanak az egész testben. Ha a testben nincsenek energetikai blokkok, akkor a hangrezgések könnyedén áthaladnak, majd kilépnek a lábujjaknál és a hajszálak végénél.
A rezgéseket a vendég azonnal érzékeli, és a folyamatos hang- és rezgésáramlás hatására kellemesen ellazul. Az ismételt kezelések segítenek megtapasztalni a belső békét, harmóniát, felerősíteni a szervezet öngyógyító képességét, és energiát gyűjteni a hétköznapi feladatokra.
A hangtál terápia - hangmasszázs - másik hatása, hogy a gazdag skálán folyamatosan érkező hangok könnyen és gyorsan, bármilyen technika alkalmazása nélkül juttatnak kellemes, ellazult, relaxált állapotba, mely állapot jótékonyan hat testi és szellemi működésünkre.
Boldogságérzet árad szét bennünk, energetikailag töltődünk, és a többszöri kezelések hatására erősödik többek között az immunrendszerünk, javul a koncentrálóképesség, a kreativitás, a kiegyensúlyozottság.

A hangtál kezelés - hangmasszázs - hatásai:
- a stressz okozta feszült állapotok oldódása
- a légzés javulása, elmélyülése
- az immunrendszer felerősödése, öngyógyító folyamatok beindulása
- az energiablokkok oldódása
- a nyak, a váll, a hát, a deréktáji izomfájdalmak enyhülése, megszűnése
- a fejfájás, alvászavarok elmúlása
- az emésztés szabályozása, alhasi görcsök oldódása
- a keringési zavarok, magas vérnyomás helyreállítása
- a tanulási nehézség leküzdése, a koncentráció, a motiváció javulása
- a viselkedés harmonizálása

A tibeti hangtálak beszerzésével kapcsolatban az alábbi helyeken érdemes körülnézni: Balla Tibor (http://www.balla-hangterapia.hu/). Ő tart egy nagyon jó kétnapos képzést is, melyen az egyéni hangtálas kezelést meg lehet tanulni. 


Hangterápia Központ (Bálint Györgyi): http://rezgesterapia.hu/

Ezeket a boltokat meg lehet látogatni, és így személyesen tudunk hangszereket válogatni. Az utolsó helyen gongok, kristály hangtálak és más hangszerek is vannak. A többi beszerzési hely inkább webshopként üzemel, ezért csak a feltöltött hangminták alapján tudunk választani a hangszerek közül.

Gongok, kristály hangtálak és egyéb hangszerek: 


Doromb: 

Szilágyi Áron: http://www.doromb.com/, ő több oktató videót is feltöltött az internetre. 

Didgeridoo (pvc, slide típus) és fujara:

S&T Musical Instruments (Sevecsek Béla): https://www.facebook.com/stmusicalinstruments/




Sansula és kalimba: https://www.kalimbamagic.com/

A sámándobokkal kapcsolatos összes infót egy másik bejegyzésben találjátok meg: Sámándob-varázslat.

A négy napos tanfolyamra pedig itt tudtok jelentkezni: http://atmacenter.hu/esemeny/hangszeres-relaxacio-vezeto-kepzes/

Nincsenek megjegyzések: