2021. március 10., szerda

A lenyugvó Nap áldása

2. gyakorlat – Összekapcsolódás a lemenő Nappal

Az első és legerősebb természeti esszencia a Nap energiája. A Nap-apa (Inti Taita) erőteljes számijával Földanyát is feltölthetjük, de a saját poqponkat is tölteni tudjuk vele. A gyakorlatot az alábbiak szerint végezzük el, legalább egy hónapon keresztül:

Menjünk ki a szabadba és helyezkedjünk el kényelmesen álló vagy ülő helyzetben a lemenő Nap felé fordulva, legalább 10 perccel napnyugta előtt. Öltözzünk az évszaknak megfelelően, nem kell, hogy a bőrünket nagy felületen érje a napsugárzás. Keressünk egy csendes, nyugodt, zavaró hatásoktól mentes helyet. Nem jó ötlet egy nagy tó vagy folyó vagy egyéb víz partján kezdeni a gyakorlást, mert annak az energiája el fogja vinni a figyelmünket. Hagyjuk a Nap energiáját önmagában érvényesülni.

  1. Kerüljünk meditatív állapotba valamilyen meditációs technika vagy légzés által. Ürítsük ki és csendesítsük le az elmét, száműzve a hétköznapi dolgokkal kapcsolatos gondolatokat a gyakorlás idejére.

  2. Hangolódjunk rá a poqpo-nkra, majd vigyük a figyelmet a qosqo-ba. Fokozatosan nyissuk meg a qosqo-nkat a kezek vagy a szándékunk segítségével a Nap felé. Teljesen hangolódjunk rá a naplementére az energiatestünkkel és a belső látásunkkal. Érzékeljük, vizualizáljuk, ahogy a Nap lemegy és az ég színe megváltozik. Tudatosítsuk, érzékeljük az energiaszálakat, melyek összekötnek bennünket a Nappal, mint szellemi lénnyel.

  3. Amikor azt érezzük, hogy már lement a Nap, próbáljuk egyszerre érzékelni azt, ahogyan lehűl a bőrünk, kevesebb fény szűrődik be a szemhéjon át, egyszóval minden fizikai érzékelést élesítsünk ki, de egyúttal a finomfizikai érzékeinkkel is érezzük a lemenő nap ízét, szagát, energiájának minőségét. Figyeljük meg, hogyan hat a Nap energiája a qosqo-nkra!

  4. Egy hónap gyakorlás során megtanulhatjuk feltölteni magunkat a Nap számijával (ennek részletes technikáját a későbbi gyakorlatok tartalmazzák), megtanulunk kapcsolódni a lemenő Naphoz felhős, esős idő esetén, illetve befogadhatjuk a Nap-apától jövő gyógyítást, tanítást, üzeneteket is.

Érdemes elvégezni ezt a gyakorlatot különböző évszakokban, vagy különböző földrajzi helyeken is.

Nincsenek megjegyzések: