2021. március 28., vasárnap

Megszabadulás a hucsától

8. Gyakorlat – a
hucsa kitisztítása (szamincsakuj)

  1. Üljünk vagy álljunk a szabadban, vagy egy helyiségben, talpakkal a talajon. Képzeljük magunkat egy ragyogó kristály közepébe.
  2. Hangolódjunk rá a poqpo-nkra, és nyissuk meg a qosqo-nkat. A qosqo-ból kiinduló energiaszálakkal „fésüljük végig” az energiatestünket, és állapítsuk meg, hogy hol gyűlt össze a hucsa (ezeken a helyeken elakadásokat, blokkokat, forró vagy nehéz, esetleg hidegebb területeket érezhetünk vagy sötétebb energiafoltokat láthatunk a ragyogó szivárványszínek helyett). A szándékunkkal küldjük ezt a hucsát lefelé a gyökércsakrán keresztül Pacsamamába, aki a kristályon keresztül már a megtisztított, visszaalakított energiát fogja megkapni.
  3. Közben nyissuk meg a koronacsakránkat, és hívjuk be a számít a kozmoszból, a hanak pacsából a fejtetőn és a gerincoszlopon keresztül. A nehéz hucsa természeténél fogva lefelé fog mozogni, míg a talpainkon keresztül is „húzhatjuk” fel a számít Pacsamamából. Belégzésre szívjuk be a számít, kilégzésre engedjük ki a hucsát.
  4. Amikor úgy érezzük, hogy a hucsa kiürítése és a számí feltöltése befejeződött, zárjuk vissza a qosqo-nkat, és mondjunk köszönetet Pacsamamának. Egy kis felajánlást is tehetünk neki.
Juan Nunez del Prado szerint, ha valaki hatvan napon keresztül minden nap elvégzi a szamincsakuj szertartást, az a kawak, vagyis a belső látás képességét is elérheti, ami által fizikai szemmel is láthatja mások poqpo-ját. Don Benito Qoriwaman szerint, ha éveken keresztül végezzük rendszeresen, akkor akár a hatodik tudatszintet is elérhetjük, amikor is éber tudatállapotban is szabadon tudunk közlekedni a három világ között, illetve mindig szertartásban leszünk, mindig tudunk kapcsolódni a Szellemvilághoz.

Az Andokban úgy tartják, hogy a nagy erejű sámánok, varázslók, orvosságos emberek vagy szent tanítók a számí komoly, szinte végtelen forrásai, csakúgy, mint a szent helyek, templomok, oltárak, istenszobrok, erőtárgyak is. Ezért teljesen etikus és elfogadott dolog az, ha egy nagy sámán vagy tanító körében ülsz a szertartáson, tanításon, és a qosqon keresztül a fényszálak segítségével összekapcsolódsz az ő poqpo-jával, és onnan számít hívsz le a saját poqpo-dba, erre még külön engedélyt sem kell kérni. Ha szeretné megállítani az „energianyerést”, akkor úgyis meg tudja. Közönséges, vagy beteg, legyengült emberekkel szemben azonban ugyanez a folyamat már az „energiavámpírizmus” kategóriájába esne, bár az energiavámpírok sem szoktak általában engedélyt kérni az energia lecsapolására. Viszont a paqo elsősorban adni és segíteni akar, ezért nem él vissza a tudásával mások kárára.

Nincsenek megjegyzések: