2021. március 21., vasárnap

Kapcsolódás a Természet esszenciáihoz

6. Gyakorlat – Kay pacha – összekapcsolódás a Természet erőivel

Az eddigi gyakorlatok során a Felső Világ energetikáihoz kapcsolódtunk, miközben feltöltöttük a poqpo-nkat számival. Itt az ideje, hogy elkezdjünk dolgozni a kay pacha természeti erőivel. Bár a Nap, Hold, valamint a csillagok is képviseltetik magukat a fizikai, háromdimenziós térben is, mégis olyan messze vannak, hogy inkább a Felső Világ energiáit tudjuk lecsatornázni rajtuk keresztül. A természeti erők mind rendelkeznek szellemi tudatossággal: a fák, a sziklák, a hegyek, a vízesések, a szivárvány, a folyók, a tavak, a szél, az eső, a hó, a homok, a fű, egy virág. A gyakorlatot a következőképpen végezzük el:

1. Menjünk ki a Természetbe, miután kiválasztottuk a természeti elemet, melyhez kapcsolódni szeretnénk. Ha az egy fa vagy egy szikla, akkor lehetőleg ne érintsük meg, hanem üljünk le tőle kb 1 m távolságban, szembe fordulva vele (tehát ne támasszuk neki a hátunkat). Ha az egy alaktalanabb természeti jelenség, például homok, szél, eső, akkor merüljünk bele, amennyire tudunk.

2. Csendesítsük el, ürítsük ki az elménket, majd hangolódjunk rá a poqpo-nkra és nyissuk meg a qosqo-nkat. Fogadjuk be a számít a természeti erőtől, és hangolódjunk rá a minőségére! Kérjünk gyógyítást és tanítást is tőle! Ahogy a qosqo-nk összekapcsolódik a természeti jelenséggel egy energiaszál segítségével, figyeljünk oda, hogy történik-e bármilyen változás a qosqo területén (hideg-meleg, nyomás, bizsergés, színek, textúrák megjelenése)! Ne próbáljuk analizálni ezeket az érzéseket, csak figyeljük meg, majd engedjük el! Persze, ha az érzés nagyon kellemetlen, akkor húzzuk szűkebbre a poqpo-nkat, és lassan zárjuk vissza a qosqo-t, megszakítva az energia-kapcsolatot. A következőkben ismertetésre kerülő energia-tisztító gyakorlatokat is elvégezhetjük ilyenkor, ha úgy érezzük, hogy hucsa gyűlt össze az energiatestünkben.

3. Legalább 20 percig végezzük a gyakorlatot csukott szemekkel, és figyeljük meg, milyen energiával tölti fel a poqpo-nkat? A gyakorlatot addig ismételhetjük, amíg nem érezzük azt, hogy megerősödött a kapcsolatunk az adott természeti erővel, és hatékonyan tudunk „dolgozni” vele, vagyis például mások gyógyításakor hívni.

Ha szeretnénk egy vízesés vagy folyó energiájával dolgozni, akkor jegyezzük meg, hogy ezek az energiák „rakoncátlanabbak” és mások hucsáját is hordozhatják, ezt figyelembe kell venni. A barlangok, vulkánok és a különböző kultúrákban az „alvilághoz” kapcsolt természeti jelenségekkel is nehezebb dolgozni, főleg, ha ezek a kulturális rárakódások még bennünk is élnek.

Nincsenek megjegyzések: