2021. március 19., péntek

A csillagok esszenciája

5. Gyakorlat – összekapcsolódás a csillagok esszenciáival

Miután sikerült elmélyítenünk az energetikai kapcsolatot a Holdanyával, elkezdhetjük befogadni a számít a c'askáktól, vagyis a csillagoktól. A Holdat a csillagok anyjának tekintik, és általában az egyes csillagok istenségeit női minőségben képzelik el (Nusta vagy Estrella). Az andoki tradíció szerint mindenkinek van legalább egy vezér- vagy szerencse-csillaga. Kezdhetjük a gyakorlatot azzal, hogy megkérdezzük, melyik a mi estrellánk, és ha jelentkezik, akkor vele építjük az energetikai kapcsolatot bizonyos ideig. De választhatjuk azt is, hogy az égbolton felkelő fontosabbnak tartott csillagképekre koncentrálunk a felhőtlen, tiszta éjszakákon. Azt is figyelembe kell venni, hogy bizonyos csillagképek, melyek a déli félteke fölött jól láthatóak, az északi fölött kevésbé, vagy máskor jelennek meg, és fordítva. Nálunk a Sarkcsillag az égbolt középpontja, míg náluk a Dél Keresztje. Azt is választhatjuk, hogy a Csillagok Népére koncentrálunk annak összességében, és hagyjuk, hogy megszólítsanak bennünket azok az esszenciák, melyek számunkra a legfontosabbak, vagy melyekkel szellemi rokonságban állhatunk.

Igazából nem feltétlenül kell látni azt a csillagot, melynek a számíját le akarjuk csatornázni a poqpo-nkba, de az nagy inspirációt ad, ha szabad szemel is kontaktust tudunk teremteni vele. Vagy legalább keressük ki egy csillagtérképen, hogy tudjuk, merrefelé rejtőzik az égbolton, illetve nézzünk meg róla teleszkópos felvételeket. A Q1ero sámánok szerint, minél több fényszálunkat kapcsoljuk össze a csillagokkal, annál fényesebb és élesebb lesz a látásunk és a szellemi erőnk. Ha sikerül rátalálnunk a „sors-csillagunkra”, és kapcsolatot teremteni az energiájával, akkor kiolvashatjuk belőle a jelenünket, múltunkat és a jövőnket is.

1. Menjünk ki a szabad ég alá, egy olyan helyre, ahol az égbolt ragyogását nem „takarja” ki a város fényszennyezése. Öltözzünk fel megfelelően, és álljunk vagy üljünk a csillagos égbolt felé fordulva.

2. Csendesítsük el, ürítsük ki az elménket, majd hangolódjunk rá a poqpo-nkra és nyissuk meg a qosqo-nkat. Fogadjuk be a számít a csillagunktól, és hangolódjunk rá a minőségére! Kérjünk gyógyítást és tanítást a csillagoktól!

3. Legalább 20 percig tartózkodjunk a csillagok sugárzásában csukott szemekkel, és figyeljük meg, milyen érzeteket kelt az adott csillag a qosqonkban, illetve miylen energiával tölti fel a poqpo-nkat?

A fenti gyakorlatokban a hanaq pacsa, vagyis a Felső Világ finom energiáival alakítottunk ki kapcsolatot, melyek által fel tudjuk tölteni a poqpo-nkat, gyógyítást és tanítást tudunk kapni, és a sámáni képességeink is fejlődnek. A hanaq pacsa égitesteinek energiáin keresztül (nem csak a Nappal, a Holddal és a csillagokkal alakíthatjuk ki az energetikai kapcsolatot, hanem a Naprendszerünk többi bolygójával is, melyek az égbolton általában szabad szemmel vagy hobbi-távcsővel is láthatóak) lecsatornázhatjuk azokat az isteni minőségeket, melyek harmóniát hozhatnak számunkra a zűrzavaros Középső Világban is, és emlékeztetnek csillagközi származásunkra. A gyakorlatok azt a célt is szolgálják, hogy megtanuljuk minél pontosabban érzékelni és irányítani a poqpo-nkban zajló energetikai folyamatokat, valamint a qosqo-nk (a napfonati csakránk) működését. 

A fenti képen látható aranyozott csillag-térkép az inkáktól származik, és Qorikanchában, Cuzco-ban a Nap-templomban őrzik.

Nincsenek megjegyzések: