2021. március 14., vasárnap

Holdanya ölelő karjai

4. gyakorlat - Összekapcsolódás a Holdanyával

A gyakorlatot legalább két hónapon keresztül kell végezni, minden éjszaka nagyjából ugyanabban az időpontban, a Hold csökkenő/növekvő fázisait követve.

  1. Menjünk ki a szabad ég alá, egy olyan helyre, ahonnan láthatjuk a Holdat. Öltözzünk fel megfelelően, és álljunk vagy üljünk a Hold fényében sütkérezve.

  2. Csendesítsük el, ürítsük ki az elménket, majd hangolódjunk rá a poqpo-nkra és nyissuk meg a qosqo-nkat. Fogadjuk be a számít a Holdanyától, és hangolódjunk rá a minőségére! Kérjünk gyógyítást és tanítást a Holdanyától!

  3. Legalább 20 percig tartózkodjunk a holdsugárzásban csukott szemekkel, és figyeljük meg, milyen érzeteket kelt a Hold változó fázisaiban? Milyen érzés, amikor eltakarja egy felhő? Amikor közel áll hozzá valamelyik bolygó, vagy egy hullócsillag halad el mellette? Mindezt persze csukott szemmel végezzük, csak az érzéseinkre és a belső látásunkra hagyatkozva. Hasonlítsuk össze a Hold esszenciájának minőségét a Napéval!

  4. A telihold, újhold, holdfogyatkozás napjain különleges energiákat lehet érzékelni, csakúgy, mint a napfelkelte, napnyugta, napfordulók és napfogyatkozások ideje alatt. Ezeket az „erő óráinak” nevezik a paqo-k, mert megkönnyítik az adott esszenciához való kapcsolódást. Persze az idő minőségének változása is csak a kezdő szinten bír jelentőséggel. Miután végigcsináltuk a gyakorlat két hónapját, jó eséllyel nappal vagy bent a szobában is intenzíven tudunk kapcsolódni a Holdanya energiáihoz. A teliholdkor végezhetünk felajánlást a Holdanyának tej, víz és alkoholos ital formájában, illetve újholdkor végezhetünk elengedő szertartást.


 

Nincsenek megjegyzések: