2021. április 5., hétfő

Az Erő visszahívása - a tolték módszer

Az Erő visszaszerzése a kapcsolatainkból

A gyakorlatnak ez a változata arra szolgál, hogy visszahozzuk az energiáinkat azokból a kapcsolatokból, melyek másoktól felénk irányulnak; hogy felszabadítsuk magunkat olyan ígéretek, fogadalmak, kötelezettségek alól, melyek megkötnek minket, de már nem tartjuk előrevivőnek őket a fejlődésünk szempontjából; hogy felszabaduljunk a saját érzelmi, gondolkodási és viselkedési mintáink alól, melyeket transzgenerációsan vagy az életünk során megélt traumák során alakítottunk ki, kaptunk meg; vagy pedig hogy elengedjük a saját ragaszkodásunkat élő vagy meghalt személyek, élethelyzetek, hitrendszerek iránt.

  1. Vegyünk fel egy stabil ülő- vagy állóhelyzetet. Kezdjünk el a következőképpen lélegezni (az orrunkon keresztül): nézzünk egyenes nyakkal előre, és lélegezzünk be, miközben vizualizáljuk az eseményt, személyt, kapcsolatot stb. Majd fordítsuk balra a fejünket, miközben visszatartjuk a légzést, és a figyelmünket továbbra is rögzítjük az eseményre. Fordítsuk át a fejünket teljesen jobbra, miközben kilélegzünk, és elengedjük az eseményt.

  2. Fogadjuk be a visszahozott energiát azáltal, hogy előrehajolunk, és a hasunkat szorosan a combunkhoz nyomjuk. Nyúljunk a térdünk alá, és húzzuk oda a combjainkat szorosan a hasunkhoz! Lélegezzünk be a szánkon keresztül, majd lélegezzünk ki az orrunkon keresztül szakaszosan, mindegyik kilégzésnél megfeszítve a hasizmokat. Eleinte ezt csak négy légzéscikluson keresztül ismételjük. Utána egyenesedjünk vissza, lélegezzünk be lassan az orrlyukakon keresztül, majd lassan, hangot keltve fújjuk ki a levegőt a szánkon keresztül. Ekkor a könnyedség, jó közérzet, feltöltöttség érzése fogja átjárni a poqpo-nkat, mivel szétárad benne az eseményből, kapcsolatból visszaszerzett energia.

  3. Fogadjuk el és erősítsük meg az új valóságunkat verbálisan is, azaz szavakkal fejezzük ki azt, hogy visszakaptuk az energiánkat az eseményből, kapcsolatból stb., és ezáltal újjászülettünk. Mentálisan vizualizáljuk azt, hogy milyen valóságot fogunk megnyilvánítani ezzel az új energiával, majd fizikai cselekvéssel is dolgozzunk ennek az új valóságnak a megnyilvánításán, megélésén.

Az Erő visszahívása – egyszerűsített tolték módszer

  1. Nézzünk egyenesen előre és végezzünk egy teljes kilégzést.

  2. Vizualizáljuk a személyt vagy eseményt, amelyből szeretnénk visszahívni az energiánkat, vagy amivel szeretnénk megszakítani a kapcsolatunkat.

  3. Lélegezzünk be mélyen, miközben vizuálisan visszahúzzuk a saját energiánkat (nem a másikét) saját magunkba, és bent tartjuk.

  4. Vizuálisan vagy szimbolikusan vágjuk el a megmaradó energiaszálat az adott helyzet vagy személy és önmagunk között egy képzeletbeli késsel vagy ollóval (a közép-amerikai varázslók és a tibeti lámák is használtak erre a célra egy szertartás-tőrt, vagy egy kristályt).

  5. Lélegezzünk ki, miközben tartsuk meg az energiánkat és engedjünk el minden gondolatot, ítélkezést, sérelmet stb. ami a tudatunkban az adott személyhez vagy helyzethez kapcsolódik.

Ezt a gyors és egyszerű technikát használhatjuk önvédelmi céllal, pszichikai vagy fizikai értelemben vett veszély esetén is, mivel helyes és megfelelő helyzetben történő alkalmazás esetén, erős szándékkal párosítva nagyon hatékony tud lenni. A fenti ismertetett tolték módszer sokkal időigényesebb, mint az inka megközelítés, mivel egyenként kell a traumáinkon és a kapcsolatainkon dolgozni, és ehhez még egy nagy fadobozt is szoktak ácsolni, melyben ülve a gyakorlatot végezni kell. Amikor az erő-visszahívás gyakorlatát teljességgel elvégeztük, akkor ezt a fadobozt szertartásosan el kell égetni, mintha a régi életünk és énünk koporsóját hamvasztanánk el. Ezáltal válik teljessé az újjászületési rítus. A gyakorlat végzése közben az erővel együtt lélekrészek is visszatérhetnek, de ez nem mindig történik meg, ezért érdemes egy abban járatos sámánhoz fordulni a leszakadt lélekrészek visszahívása érdekében.

Nincsenek megjegyzések: