2021. április 4., vasárnap

Az Erő visszahívása a múltbeli traumákból

Az Erő visszahívása – a tolték módszer

Victor Sanchez, Carlos Castaneda tanítványa az alábbi módszert javasolja a traumák során elveszített erő visszaszerzésére, mely egyben a trauma gyógyítását is szolgálja:

Az Erő visszaszerzése egy traumából:

  1. Vegyünk fel egy stabil ülő- vagy állóhelyzetet. Kezdjünk el a következőképpen lélegezni (az orrunkon keresztül): nézzünk egyenes nyakkal előre, és lélegezzünk ki teljesen. Fordítsuk a fejünket teljesen jobbra, majd miközben átfordítjuk balra, végezzünk egy teljes belégzést. Tartsuk vissza a levegőt, miközben visszahozzuk a fejünket a középső pozícióba. Lélegezzünk ki ismét előrenéző fejjel (A szemeinket tarthatjuk végig csukva légzés közben). A légzés legyen lassú, mély és tudatos. Ismételjük mindaddig, amíg úgy érezzük, hogy készen állunk a kezdéshez.

  2. Idézzünk fel egy múltbeli traumatikus eseményt, melyből szeretnénk visszahozni az energiánkat! (előzetesen készíthetünk egy listát, és eldönthetjük, hogy az adott alkalommal melyikkel szeretnénk dolgozni, tehát ne most keresgéljünk az emlékeink között)! Idézzük fel a velünk megtörtént eseményt annak teljességében, de mint külső megfigyelő!

  3. Most éljük végig az eseményt újra, mintha velünk történne, átélve az érzelmeket, érzéseket, benyomásokat! Közben függesszük fel az analizálást, az ítélkezést és a gondolkodást, csak legyünk jelen és éljük meg az eseményt! Ebben az esetben az a célunk, hogy emlékezzünk vissza azokra az érzésekre és testi reakciókra, melyeket akkor megéltünk, anélkül, hogy analizálnánk a helyzetet. Ezekbe a reakciókba ugyanis akkor nagyon sok energiát helyeztünk bele a túlélés érdekében, még az is lehet, hogy lélekrészeket is elveszítettünk.

  4. Most éljük át az esemény még egyszer egy külső megfigyelő szemszögéből! Eközben ismételjük végig az első pontban ismertetett légzőgyakorlatot, miközben vizualizáljuk, ahogyan visszahívjuk az összes energiánkat az eseményből (A 2. és 3. rész során lélegezzünk normálisan, fejforgatás nélkül).

  5. Fogadjuk be a visszahozott energiát azáltal, hogy előrehajolunk, és a hasunkat szorosan a combunkhoz nyomjuk. Nyúljunk a térdünk alá, és húzzuk oda a combjainkat szorosan a hasunkhoz! Lélegezzünk be a szánkon keresztül, majd lélegezzünk ki az orrunkon keresztül szakaszosan, mindegyik kilégzésnél megfeszítve a hasizmokat (aki ismeri az uddíjána bandhát a jógából, az ne azt végezze, hanem a hasprést, vagyis a hosszanti hasizmok megfeszítését). Eleinte ezt csak négy légzéscikluson keresztül ismételjük. Utána egyenesedjünk vissza, lélegezzünk be lassan az orrlyukakon keresztül, majd lassan, hangot keltve fújjuk ki a levegőt a szánkon keresztül. Ekkor a könnyedség, jó közérzet, feltöltöttség érzése fogja átjárni a poqpo-nkat, mivel szétárad benne a traumatizáló eseményből visszaszerzett energia.

  6. Fogadjuk el és erősítsük meg az új valóságunkat verbálisan is, azaz szavakkal fejezzük ki azt, hogy visszakaptuk az energiánkat a traumából, és ezáltal újjászülettünk. Mentálisan vizualizáljuk azt, hogy milyen valóságot fogunk megnyilvánítani ezzel az új energiával, majd fizikai cselekvéssel is dolgozzunk ennek az új valóságnak a megnyilvánításán, megélésén.

Nincsenek megjegyzések: