2021. április 2., péntek

Az energetikai újjászületés gyakorlata

11. Gyakorlat - Kuticsi szertartás - az Erő visszahívása

A kuticsi szertartást vagy gyakorlatot általában évente egyszer szokták elvégezni az andoki paqo-k. A szertartás célja az, hogy „visszahívjuk” az energiánkat, mely a qosqo-nkból kiinduló energiaszálakon keresztül minden hellyel, személlyel, élménnyel, szellemi esszenciával összeköt, melyekkel valaha kapcsolatban voltunk, vagy melyekre gondolni szoktunk. Minél inkább részt veszünk, jelen vagyunk mások életében (a családunk, rokonaink, munkatársaink, hozzánk segítségért forduló személyek, különböző intézmények és társadalmi körök életében), annál inkább hatással van ránk az ő hucsájuk, tudatuk, történéseik, és mindez befolyásolja, színezi is az önmagunkról alkotott képünket. Ezért időnként jó, ha minden ilyen energiaszálat visszavonunk, és visszahívjuk személyes erőnket, melyet később újra használhatunk e kapcsolatok kialakítására, ha úgy döntünk.

A gyakorlat lányege ugyanaz, amiről Carlos Castaneda beszél a „Sas ajándéka” című könyvében, ezért most először az andoki megközelítést fogom ismertetni, majd a következő részben Carlos Castaneda, illetve tanítványa, Victor Sanchez leírását.

  1. Vonuljunk el egy olyan helyszínre, ahol zavartalanul tudunk belső munkát végezni, meditálni, és ahol egyedül vagyunk. Üljünk le, és nyissuk meg a szakrális teret magunk körül. A kapcsolatok visszavonása csak a középső világbeli kapcsolatainkra vonatkozik, mert ha az Alsó és Felső Világba vezető energiaszálakat is visszavonnánk akkor úgy éreznénk magunkat egy darabig, mint egy gyökértelen és lombjától megfosztott fa.

  2. Üljünk le vagy feküdjünk le, és lélegezzünk mélyen, de erőlködés nélkül. Lazítsuk el a testünket, és iktassuk ki a tudatunkból a hétköznapi valósággal kapcsolatos történéseket. Légzés közben hangolódjunk rá a poqpo-nkra, és nyissuk meg a qosqo-nkat. Térképezzük fel, tapogassuk le a qosqo-ból kiinduló energiaszálakat, melyek összekötnek a Középső Világ különböző (jelen, múlt vagy jövőbeli) személyeivel, helyszíneivel, történéseivel, a különböző szerepköreinkkel, melyek pusztán a Középső Világbeli egónk kiterjedései.

  3. Amint sikerült azonosítani egy seqe-t, vagyis energiaszálat, vonjuk vissza a kapcsolatot és az energiánkat, amit abba a kapcsolatba belefektettünk, megbocsátva magunknak és a másiknak. Ha a folyamat közben ragaszkodást, bűntudatot, szégyent, irigységet, ellenszenvet stb érzünk, akkor is folytassuk a folyamatot, és igyekezzünk elengedni ezeket az érzéseket, mert csak azután fog sikerülni visszavonni az energiaszálat. Ha úgy érezzük, hogy valamelyik kapcsolatunkban karmikus adósságokkal rendelkezünk, akkor később visszatérhetünk az adósság rendezésére valamilyen való életbeli folyamat, szertartás stb. által.

  4. Haladjunk kapcsolatról kapcsolatra, egymás után visszavonva az energiaszálakat és a személyes energiánkat (az energia természetesen nem a miénk, de az Univerzum nekünk osztotta ki, hogy fejlődni tudjunk, ezért vissza kell hívnunk). Némelyik kapcsolat visszavonása esetleg annyira megviselhet, hogy nem tudjuk végigcsinálni a gyakorlatot. Ekkor következő nap vagy egy következő alkalommal folytathatjuk a gyakorlatot, amíg nem érezzük azt, hogy sikerült visszavonnunk minden energiaszálat. Kellő gyakorlással egy alkalom alatt el tudjuk majd végezni a gyakorlatot.

  5. Amikor úgy érezzük, hogy nincsenek már további energiaszálak, melyek a Középső Világhoz kapcsolnak, akkor lebegjünk boldogan és gondtalanul a poqpo-nkban, élvezve az energia szabad áramlását. A poqpo ilyenkor kifényesedik, megduzzad, és egy energetikai újjászületés-élményben lehet részünk. Elvégezhetjük ilyenkor a szamincsakuj és szaivacsakuj gyakorlatokat is, tehát engedjük beáramolni a számít a korona- és gyökércsakránkon keresztül.

A gyakorlatot évente egyszer érdemes elvégezni, a születésnapunk környékén, vagy egy olyan csillagászati vagy egyéb dátum alkalmával (napfordulók, teliholdak, hold- vagy napfogyatkozások, szakrális ünnepnapok stb), mely számunkra nagy jelentőséggel bír. Az év többi részében a megújult energiaszálakon keresztül dolgozunk a kapcsolatainkon, hiszen mindannyian össze vagyunk kötve, és egy energiaburokban élni mindenkitől elszigetelve nem lenne természetes és egészséges a számunkra hosszú távon. Ez elsődlegesen egy érzelmi-energetikai detoxifikációs, újjászületési gyakorlat. Ha egy évnél hamarabb akarjuk megismételni, akkor olyan időpontban érdemes, amikor befejeztünk valamilyen nagy projektet, vagy lezártuk az életünk egy fejezetét, és szeretnénk visszahívni az energiát a kapcsolatainkból. Ha úgy döntünk, hogy egy kapcsolat visszavonása után nem akarunk újabb energiát fektetni bele, akkor megtehetjük, hogy azt az energiaszálat nem újítjuk meg, csak azokat, melyeket tudatosan fenn akarunk tartani. Ez a gyakorlat tehát nem csak a múltbeli traumák kezelésében, de bizonyos manipulatív, abúzív kapcsolatok lezárásához is nagyon nagy segítség lehet.

Nincsenek megjegyzések: