2009. november 3., kedd

A Sárkány vére

Minduntalan felfedeznek valami csodaszert. Legutóbb a kókuszvízről írtam, viszont azt ilyenkor télen nem ajánlott fogyasztani, ha valaki hajlamos a megfázásra. Ehelyett az ember ugye immunt erősít veszettül, mert nyakunkon a sertésinfuelnza, meg miegymás. Amúgy sem ajánlott egy lázat vag alaposabb megfázást elkapni, mert az ember nem tud rendesen gyakorolni.

Sokféle szert kipróbáltam eddig, ami legjobban bejött, az a Sárkányvér, vagyis a Croton lechleri fából nyert természetes kaucsukgyanta. A sárkányokat amúgy is szeretem, kár, hogy a védikus mitológiában nincs olyan központi szerepük, mint pl. a kínaiban. Dél-Amerikában tenyészik ez a fa (amíg még ki nem vágják az esőerdőket teljesen), és a helyiek Sangre de drago-nak nevezik a nedvet. Valóban piros, mint a vér, és jó sűrű. Kaucsukra emlékeztető szaga van, úgyhogy általában gyümölcslében vagy hasonló italban szoktam elkeverni.

Maximum napi 3x10 cseppet ír elő, de ha beosztod, akkor 2-3 hónapig is simán elég egy 30 ml-es üvegcse, ami kb 5000 Ft-ba kerül. Drags Imun néven hozza forgalomba az Energy Group, és hálózatos rendszerben terjesztik. Mivel több, mint tíz éve foglalkozom természetgyógyászattal és ájurvédikus tanácsadással, már óvatosabb vagyok az ilyen "mindent gyógyító" csodaszerekkel, de a mellékelt tájékoztató sokat ígér. Én egyelőre csak megfázás, inlfuenza ellen használom, de lehet kísérletezni, hátha tényleg kigyógyít a felsorolt kórságokból.

Például külsőleg seb gyógyításra, hegszépítésre is használható. Fogínyre is lehet tenni, és torkot is öblögethetsz vele. Belsőleg pedig szinte csodákra képes: ekiűzi a baktériumokat, vírusokat és gombákat, valamint erős antioxidáns, vagyis megakadályozza a káros szabadgyökök képződését. Az influenzák és lázak mellett a herpeszt is kezeli, illetve a mononucleosis infectiosa nevű betegséget, amit én is elkaptam gyerekkoromban. A tüneteire nem emlékszem, de azt tudom, hogy karanténban tartottak két hétig külön kórteremben, és napi négy injekciót nyomtak belém. Mindezt Moszkvában.

A külső sebek mellett a nyálkahártyákat is beforrasztja, tehát pl. bélfekély, Crohn-betegség stb. esetén is hatásos. Méregteleníti a beleket, hasmenés ellen is jó. A lép, hasnyálmirigy és pajzsmirigy mellett, a csontvelőre is hat, valamint a központi idegrendszerre. Olyan betegségekre is jó, mint a leukémia, szklerózis, Parkinson-kór, rák, és még afrodiziákum is. Ha csak a fele igaz, már akkor megéri kipróbálni. Én második szezonomat taposom vele, remélem megúszom a sokat vitatott sertésinfluenza-védőoltást.

Szóval éljenek a sárkányok! Most már csak az izom- és ínszalag-húzódásokra kellene valami csodaszert találni (persze természeteset), és zavartalanul folyhat a gyakorlás! És végül, hogy ne unatkozzatok, belinkelem a kedvenc Mortal Kombat videómat, mivel ennek is sárkány a szimbóluma.

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Ja, így már értem a facebook-os kommentedet, amit a megfázásos status msg-emre írtál, mert eddig azt hittem, hogy a "sárkányvér!" az valamiféle jógás bíztatás akart lenni :-)