2010. november 22., hétfő

A három nyolcas

-ból tegnap nekem megvolt a nyolc óra jóga, ami egyben szórakozás is, meg talán pihenés is (legalábbis a savászana része). Atma Yoga Day volt ugyanis szombaton. Lassan hagyományt teremtünk az atmás jóganapokkal. Az első idén január 30-án volt, a World Yoga Day alkalmából. Ott is totális telt ház volt az összes órán. A most szombatira 101 regisztrált felhasználó érkezett, egyesek már reggel nyolckor Mysore astangáztak Istvánnal, vagy Bandha-jógáztak Ágival a jó melegre befűtött teremben. Tán még olyan is volt, aki a tegnapi blogban emlegetett dolgokat átélte, bár nekem nem számoltak be róla :-))). 


A második óra tízkor kezdődött, én hátrahajlítást tartottam a kisteremben 16 embernek, a nagyterem pedig tömve volt agnisokkal. Délben Hot Ashtanga, szintén szép létszámban, párhuzamosan pedig Angi dinamikus hathája. Kettőkor kissé megpihentem (volna), de végül beálltam Panni kontakt órájára. Közben párhuzamosan Andi body-artoztatta a szintén tekintélyes tömeget. A kontakt órán kellemes páros gyakorlatokat végeztünk, jól átnyújtottuk magunkat a partnereink segítségével. 


Négykor iron jógát tartottam, erre szintén megtelt a kisterem. A nagyteremről nem is beszélve, ahol István tartotta a nap csúcslátogatottságú óráját, a Hot Csípőnyitót. Nem hiszem, hogy tervezve volt a meleg, de mégis valahogy úgy feltornászta a pránáját az a majd' negyven ember, hogy amikor óra után beléptem a terembe, 32 fok volt. Egy kis Bollywood táncbemutató következett, majd az Akro-jóga  a nagyteremben, a kicsiben pedig Wellyoga. A hat órai foglalkozásokra már nem maradtam ott, elég volt tíztől hatig is. Napközben mindenki vígan eszegetett az étteremben, egyszóval jó hangulatú jóganap sikeredett, és szerintem sok új ember is jött, akiket remélem, még viszontlátunk az Atma Center óráin.


A ma reggeli gyakorláson csak hárman jelentünk meg jógafüggők (mindhárman végignyomtuk a tegnapi napot is). Ilyenkor az ember egy kicsit dekoncentrált, mert úgy eltelik jógával, mintha egy háromnapos lakodalmat zabált volna végig. Kell egy kis éhség, erre jó a szombati pihenőnap. Az izmaimban is éreztem picikét a tegnapit, főleg a törzsemben a hátrahajlító után. De kellemes érzés volt, nem az az ólmos izomláz, ami napokig nem áll ki az izmaidból. Remélem, azért jövő héten nem lesz jógaundorunk, se nekem, se a többieknek, és lelkesen folytatjuk a gyakorlást.   

Nincsenek megjegyzések: