2012. június 19., kedd

Mi kell a boldogsághoz?

Vasárnap megtudtam, méhozzá több, mind ezredmagammal. Napfény, meleg, jóga, zene, na és persze a jó társaság. Nem akarom elsütni a szokásos frázist, hogy "Mindenki lúzer, aki nem volt ott a Napforduló Jógafesztiválon", de azt hiszem, hogy akik ott voltak, azok nemigen cserélték volna fel mással a vasárnapi programjukat. A nyári napforduló idejére (ami egyébként 20-án lesz, csak a kényelem kedvéért hétvégére tettük a fesztivált) végre megérkezett a meteorológiai nyár, amiben rajtam kívül nem nagyon hitt ugyan senki, az elmúlt hetek esőzései alapján. Még kedden is kétségbeesetten hívogattak a résztvevők, hogy mi lesz, ha esni fog? "Nem fog" - nyugtattam meg mindenkit, mert arra gondoltam, hogy ha egy ilyen jó cél érdekében összefog annyi jó ember, akkor azt a tervet még Isten is megsegíti.


Így is lett. A fesztivál előtt egy héttel sikerült kialkudni a Holdudvar tulajaival, hogy adjanak áramot, így a zenészeknek volt hangosításuk. A népszerű Atma büfé ezúttal elmaradt, mert nem kaptunk engedélyt közterületre. Viszont minden ingyenes média- és reklám-lehetőséget sikerült kihasználni, és végül el is jött az általam tervezett kb 1000 ember, aki aktívan részt vett a fesztivál programjában. Volt még legalább ugyanennyi vagy még több bámészkodó, turista stb., akik legalább a látványból és a hangból részesültek. 


Reggel 8-kor István indította a programot 108 napüdvözlettel, amit már vagy 50 ember végigcsinált vele. Közben Schrenk Judit a Napisten neveiből álló mantrákat énekelte a Sattwa Sound Banddel, igaz még hangosítás nélkül. Kilenckor megkezdtem az Astanga-órát, immáron több, mint száz résztvevővel. Utánam Kowa következett, innentől elkezdve már egészen estig, az utolsó jógaóráig stabilan megvolt a 150-200 fős létszám, igaz, közben folyamatosan cserélődtek az emberek.


Úgyhogy összességében szerintem bőven ezer fölött volt a látogatók száma, aminek én is, és Márti is nagyon örültünk. A zenészek is kitettek magukért, mindenki nagyon szépen húzta a nótákat. Az embereket pedig nem kellett noszogatni, ahogy megérkeztek, beálltak jógázni, és nem kevés olyan ember volt, aki 4-5, vagy akár 6 jógaórát végigtolt egy huzamban a nap folyamán. Én is kedvet kaptam, először beálltam Kowa Agni-jóga órájára, majd az akróra, és a hátrahajlításra is. Utána már kezdtem egy kicsit letompulni, de a tömeg tántoríthatatlanul nyomta tovább a csípőnyitást Lovász Andival, és a Vinyasa Flow-t Angival. Az oktatóknak is sugárzott az arcuk a boldogságtól, mindenki happy volt. Volt, aki a slackline-t próbálgatta, volt, aki befeküdt egy masszázsra, de szinte mindenki jógázott is erőteljesen.  


Szóval megérte a befektetett energia, és a sok stressz, mert úgy érzem, hogy egy értékes eseményt sikerült összehozni, ami minden résztvevőnek örömöt okozott. Ja és lájkoljátok be a Napforduló Jógafesztivál oldalát a facebookon, ha még nem tettétek meg, mert ott lesz kihirdetve a nyereményjáték eredménye, illetve ott láthatjátok majd a Hello Inside által meghirdetett fotópályázat eredményét is. Sőt, a következő Napforduló Jógafesztivált is ott fogjuk majd meghirdetni, úgyhogy legyetek résen!

Nincsenek megjegyzések: