2012. június 15., péntek

A platán

Utolsó update következik a jógafesztivál előtt. A Napforduló Jógafesztivál hajrájához értünk, és szeretném megosztani az aktuális fejleményeket, hogy képben legyetek vasárnapra. Az első dolog az, hogy a helyszín némileg változott az eredetileg meghirdetetthez képest. Nem e margitszigeti műút Buda felőli oldalán leszünk, hanem a Pest felőli oldalon, és némileg közelebb a Margit-híd felé, mint az eredeti terv szerint. Ha a Margit-hídtól jössz be gyalog vagy biciklivel, görkorival, akkor el kell indulni sétálva a Sziget belseje felé, és eljönni a Holdudvar előtt. Ha egy kicsit tovább sétálsz még, akkor meglátod ezt az óriási, 300 éves platánfát, alatta fognak ülni a zenészek. Persze hallani is fogod őket, mert egész nap váltják egymást a zenekarok. A jóga is ott lesz a nagy fák árnyékában, illetve a napimádók a napon is tudnak majd jógázni.

Eddig nem kényeztetett el bennünket az idei nyár, de most hétvégén bepótolhatjuk a hő-, nap- és jógahiányunkat. A zene és az egész napos jógaórák mellett lesz még slackline kipróbálási lehetőség is. Ez egy rugalmas heveder, amit két fa között szoktak kifeszíteni, és lehet rajta sétálni, meg mindenféle jógagyakorlatokat kipróbálni. Több masszőr is jelezte, hogy eljön, úgyhogy ha megfáradtatok, akkor mindenféle masszázsokat is kipróbálhattok. 

Sajnos büfé az idén nem lesz, mivel közterületen zajlik a fesztivál, és ezt már nem sikerült megszervezni. De a Holdudvarban lehet enni-inni, vegetáriánus ételekkel is készültek vasárnapra. Wc-re is oda lehet menni, 200 Ft-ért, amit náluk lefogyaszthatsz. Illetve van egy nyilvános wc is a platánfák alatt, meg ivókút is a közelben. Úgyhogy érdemes becsomagolni egy kis elemózsiát, ha megéheztek a nagy jógázás és éneklés közepette. Jógamatracot, pokrócot is hozzatok magatokkal, mert a lelkesedésen és a hangon meg az igazításokon kívül önellátó lesz a fesztivál :-). Reggel 8-tól este 8-ig tart a program, István 108 napüdvözletével kezdünk. És minden résztvevőt szeretnénk megkérni, hogy ne szemeteljen, illetve este segítsetek összeszedni az esetlegesen otthagyott szemetet a kukákba, hogy szép, tiszta környezetet hagyjunk magunk után, jógásokhoz illő módon. 


Két nyereményjáték is lesz a Napforduló Jógafesztiválon. Az egyikhez csupán regisztrálni kell a helyszínen kihelyzeett regisztrációs íveken. Atma-bérleteket, pólókat és jóga-kellékeket lehet nyerni. Az eredményhirdetés a Napforduló rajongói oldalán lesz, úgyhogy addig is lájkoljátok be a Facebookon! A másik  nyereményjátékot a Hello Inside portállal közösen hridettük meg, itt a Napfordulón készített fotók fognak versenyezni. Hozd a gépedet, kattints, és küldd be a Hello Inside email-címére! A fotókat a Hello Inside Facebook-oldalán láthatod viszont, és a legtöbb lájkot kapó fotó készítője nyeri a fődíjat, a Manduka utazó jógamatracot. Szerintem megéri! Ha ez a fesztivál bejön, akkor remélhetitek a folytatást is, hiszen télen is lesz napforduló! :-) És akkor mindenkit szeretettel várunk vasárnap a Margit-szigeten.

Nincsenek megjegyzések: