2012. június 13., szerda

Önmagad a másikban

Egy mondat megragadta a figyelmemet a tegnapi Maehle-magyarázatból (persze önmagában az egész is nagyon elgondolkodtató): "Egy partnerkapcsolat célja az, hogy megtaláljuk a tudatot a másikban, a jóga célja pedig az, hogy megtaláljuk a tudatot önmagunkban." Valóban érdekes az, hogy az embernek általában szüksége van egy hozzá illő partnerre ahhoz, hogy teljes és boldog életet élhessen, legalábbis én így vagyok vele. Ugyanakkor egy partnerkapcsolat sohasem könnyű és egyértelmű út a boldogsághoz, hiszen meg kell tanulni együttműködni és dolgozni rajta, hogy a kapcsolatunk sikeres és tartalmas maradjon. És a kulcs szerintem valahol itt rejlik, hogy a partner egy tükör, aki segíthet megtalálni az utat önmagunk tudatossága felé, de ha menekülünk önmagunk elől, akkor a kapcsolatunk szinte biztos, hogy diszharomonikus lesz. 


Az alábbi idézet Barbara Marciniak "Híd a tudatosság magasabb szintjeihez" című könyvéből származik, és bár elsősorban a szexuális kapcsolat szemszögéből vizsgálja a "frekvencia-növelés" kérdését, de számomra a szex az csakis az intimitás, egy nagyon bensőséges és bizalmas kapcsolat kifejeződése lehet két személy között. Ha a szexualitást különválasztjuk az érzelmektől, a szeretettől, szerelemtől, hűségtől, felelősségtől, bizalomtól, és mindattól, ami egy kapcsolatot teljessé és értékessé tesz, akkor szerintem inkább az egyéni tudatosságunk szétzilálását segíti elő, mint a közeledést önmagunkhoz. Nos, akkor lássuk az idézetet: 


" Fontos, hogy értékesnek tartsd magadat, és ne érd be álcázott szeretettel. Ha úgy döntesz, hogy keresel egy partnert, vagy együtt vibrálsz valaki mással, de nem kapod meg azt, amit akarsz, ne nyafogj, ne siránkozz, ne duzzogj, hogy az illetőt megváltoztasd a saját igényeid szerint. Ha a magaddal szemben felállított érték nem valósul meg, egyszerűen változtasd meg a valóságodat, és menj tovább egyedül, amíg meg nem találod azt, aki visszatükrözi azt az értéket. Addig is őrizd éned szeretetének, tiszteletének vibrációját, és tanuld meg, hogy ennek az utazásnak a célja önmagad felfedezése a többi emberhez fűződő kapcsolataidban. Nemcsak férjekről és feleségekről szól.

Az utazás célja az, hogy sok más életet megérintve megtanuld tisztelni saját fizikai testedet, és az éned páratlan mivoltát. Mindig legyen időd az énre figyelni, és engedd fejlődni. Féltek közel kerülni önmagatokhoz - egyedül maradni az énnel. Ha csak egyszer is sikerül megteremtenetek az intim közelséget, csendet, önszeretetet, energiátok megőrzését, mindig ezt az intimitás-mintát akarjátok majd alkalmazni egy másik emberrel kialakítandó bizalmas kapcsolatban. Mivel éppen a frekvenciáitok növelésén és megismerésén fáradoztok, meglehetősen zavarossá vált a szexualitás fogalma. Amikor két test egyesül, de még akkor is, ha csak megöleltek valakit, rezgéseitek találkoznak. A szexuális élménytől a testben hormonok szabadulnak fel. A hormonok felébresztenek bizonyos energiákat a sejtekben, és a két lény lételeme egymásba áramlik. Ezért van az, hogy a nemi érintkezés után néha képtelen vagy megszabadulni a másik ember energiáitól. Még ha nem is akarsz az illetővel lenni, a nemi érintkezés emléke veled marad az elektromágneses csere miatt. A frekvenciamodulálás már zajlik, ezalatt megtanuljátok saját rezgéseteket olyan szintre emelni, ahol állandósul az információáramlás, önszeretet és az önmagatokkal szembeni intimitás.


Igencsak zavarba ejtő lesz, esetenként félelmetes is rétegről-rétegre felépíteni és egységbe rendezni ezt a sérülékeny dolgot, amit éppen most tanultok magatokról. Minél tudatosabbá válsz, annál inkább oda tudsz majd figyelni arra, miként használod a testedet, mikor helyezed áram alá, mikor pihenteted, és természetesen arra is, kivel létesítesz nemi kapcsolatot.
Ha a szexuális megnyilvánulás szolgálná most a legnagyobb fejlődéseteket, automatikusan megvalósítanátok magatoknak az élményt, mert készen állnátok rá. Tudnotok kell, hogy az én evolúciójának folyamatában nagyon gyakran vannak periódusok, amikor a nemi aktivitás szunnyadozik.


A szexuális frekvencián kölcsönös csere zajlik két ember között. Tehát ha egyesülsz, és kémiai cserefolyamatba bonyolódsz egy olyan személlyel, aki nem a te szinteden van, átveszed tőle a szemetet, mert igencsak bensőségesen cseréltetek energiát."


Én azt gondolom, hogy egy kapcsolatban nagyon fontos az őszinteség. Először is meg kell értened, hogy a megfelelő partnerrel vagy-e együtt. Persze Maehle elve itt is érvényes, hogy a folyamatos váltogatás, keresgélés nem teszi lehetővé azt, hogy igazán megértsük, miről szól a szerelem. Van, amikor ilyenkor folyamatosan az önmagunkkal való intimitás elől menekülünk, és kihátrálunk egy kapcsolatból,  amikor éppen eljutnánk arra a szintre, ahol szembe kell nézni önmagunkkal. Ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy mindenáron benne kell maradni egy kapcsolatban, ha nem működik. A megfelelő partner azonban nem az, akivel felhőtlenül tudsz együtt lenni az idők végezetéig, mert olyan nincs. Néha még önmagunkat is roppant nehezen tudjuk elviselni, nem beszélve arról, hogy a másik emberben ez hogy csapódik le. 


Ha azonban a "rezgés", vagy a "frekvencia" kompatibilis, bármit si jelentsenek ezek a szavak két ember számára, akkor lassan el tudunk kezdeni együtt dolgozni egymás egyéniségének kibontakoztatásán, és ehhez nagyon sok szeretetre, figyelemre, érzékenységre, türelemre és odaadásra van szükség. A vágyaink és céljaink közös megvalósítása sok áldozatot fog kívánni mindkét fél részéről, és a konfliktusok elkerülhetetlenek. De mindaddig amíg a konfliktusok előrevisznek, és a közös élmények közelebb hoznak önmagunkhoz, addig minden egyes tapasztalatot egymás társaságában tanulási élményként tudunk befogadni, és ennek egy része a szexuális együttlét, az intimitás. De ne feledjük, hogy nem találhatjuk meg a boldogságot valaki másban, amíg nem állunk készen arra, hogy önmagunkban is a felszínre hozzuk azt, és megosszuk a másikkal, másokkal. Így találhatjuk meg önmagunkat a másikban, a két egyéni tudatosság összekapcsolódását a magasabb rendű tudatosság elérése érdekében.

Nincsenek megjegyzések: