2017. április 25., kedd

A csakrák lótuszai

Újabb részlet Gregor Maehle Meditáció-könyvéből:

"10b Gyakorlat: A bídzsáksarák belemondása a fénygömbökbe, és a lótuszok megnyilvánítása

Miután létrehoztuk a kapcsolatot a bídzsáksarák (tő-mantrák) és az elhelyezkedésük között, most készen állunk a következő lépésre, ez pedig a lótuszok (padmák) megnyilvánítása. Ahogy korábban magyaráztuk, az univerzum kristályosodási folyamatának párhuzamát, mely a határtalan kreativitással és a tiszta energiával (Saktival) kezdődik, és egészen a különböző elemekig tart; az emberi testben is látjuk kifejeződni. A lótuszok (padmák) energiaközpontok, melyek az elemeket (föld, stb.) képviselik, és mindegyik szirom egy energiacsatornát képvisel, mely az adott lótuszból indul ki. A finomfizikai test lótuszait az isteni teremtőerő (Sakti) a bídzsáksarák kiejtésével hozta létre. A lótuszok újraaktiválását tehát a bídzsáksarákat a csakrákba belemondva érhetjük el. Az entrópia (rendezetlenség) befolyása miatt a legtöbb ember esetében a magasabb csakrák inaktívvá váltak. Ha kaotikus, rendszertelen módon nyitjuk meg a csakrákat (például pszichedelikus drogok használata által, vagy pszichózis közben), a folyamat Pandora szelencéjének megnyitásához válik hasonlóvá. Ha harmonikusan tesszük, az fokozatos és lassú spirituális ébredést eredményez, amit könnyebben bele tudunk illeszteni az életünkbe.

Hasznos segítség a csakrák újraaktiválásának folyamatában az, ha lótuszokként vizualizáljuk őket. Azt javaslom, hogy amikor ezt tesszük, tegyünk félre minden asszociációt, mely a csakrák színeihez fűződik. A legtöbb színmeghatározási rendszer, melyet a csakrákhoz kapcsolnak, nem a sásztrán (szentírásokon) alapul. Ma elterjedt az a tendencia, hogy mindenki kitalál egy színrendszert, és egyesek nagyon élénk, szivárványszíneket használnak, melyeket az 1960-as évek pszichedelikus kultúrája és a pop-art ihletett. A másik ok, ami miatt megjelentek a különböző színjelölési rendszerek, a szirmok színeinek, a lótusz közepének és a hozzá kapcsolódó elem színének összetévesztése.

Tehát azért, hogy még ne terheljük túl magunkat ezen a ponton, későbbre fogjuk halasztani a lótuszok színeinek megvitatását a szentírások alapján. Eleinte ezért csupán fekete-fehér színben képzeljük el a lótuszokat, vagy ha mindenképpen színt akarunk adni nekik, akkor mindegyiket ezüstös vagy arany fényben képzeljük el. Ezen a ponton ne foglalkozzunk a csakrák sziromszámával és egyéb részletekkel se. Csak ejtsük ki a tő-mantrákat, mint korábban a csakrákba a meghatározott helyükön, de most vizualizáljuk a csakrákat felfelé forduló lótuszokként, mintha a szusumnára lennének felfűzve. Továbbra is vizualizáljuk a tűz-nádít, a szusumnát tűzvörös színben."

Nincsenek megjegyzések: