2018. július 2., hétfő

A Kundaliní felébresztésének mantrája

Pénteken zajlott le nyári workshopunk, amit a Kígyóerő, vagyis a Kundaliní felébresztésének szenteltünk. persze nem biztos, hogy mindenkinek azon nyomban felébredt a Kundaliníja, de fontos gyakorlatokat tanultunk meg, melyekkel ezt el lehet érni, amikor arra alkalmassá válunk. A workshop végén három szupertitkos mantrát is megtanultunk. Az első a Kundaliní Dzságarana Mantra volt, mellyel felébreszthető a Kundaliní, és ha egyszer felébredt és elindult a csakrákon fölfelé, különböző misztikus képességeket is megnyilváníthat. A mantra a következő:

Óm Aim Hrám Hrím Hrúm Hreim Hra Hrah Kula Kundaliní Dzsaganmátá Sziddhim Déhi Déhi Szváhá

Óm - univerzális hangrezgés; Aim – Szaraszvatí bíjdzsa mantra; Hrám – Szúrja bídzsa mantra; Hrím – Sakti-bídzsa mantra, szívcsakra; Hrúm – Kálarátri (a Nagy Éjszaka) mantrája; HreimHra,Hrah – a Napüdvözlet bídzsa mantrái; Kula Kundaliní– a felébredt Kundaliní; Dzsaganmátá- az univerzum Anyja; Sziddhim– misztikus erőt; Déhi Déhi – kérlek adj; Szváhá – ajánlom magamat.

"Óm, felébredt Kundaliní Sakti, Univerzum anyja, akit a Napüdvözlet hangjaival imádnak! Kérlek adj nekem misztikus képességet! Az oltalmadba ajánlom magamat!"

A mantrában számos bídzsa, azaz mag-mantra, szótag követi egymást. Az Óm női párja az Aim, a tudás mantrája, Szaraszvatí ugyanis a tudás istennője. A Hrám, Hrím, Hrúm, Hreim, Hra és Hrah bídzsa mantrák a klasszikus Napüdvözletben található hat jógapózhoz, és a Napisten hat formájához kapcsolódnak. A Kundaliní mindannyiunkban ott szunnyad, de csak akkor képes aktiválni az egyes csakrákhoz kapcsolódó erőket, ha felébred. Ehhez meg kell tisztítani a nádíjainkat a szennyeződésektől és blokkoktól, és legalább tízezerszer el kell mondani ezt a mantrát. 

Nincsenek megjegyzések: