2018. július 9., hétfő

Összefogás a Siva-templomért

Még nem kértem ilyet ezen a felületen, illetve máshol sem, de most szeretném megragadni a lehetőséget, és minden ismerősöm, olvasóm, és az Atma Center vendégeinek segítségét is kérni egy dologban. Már több olyan üzenetet is kaptam transz-élményeim során, hogy egy Siva-templomot kell létrehoznom Budapesten. Sőt, ha jól emlékszem, még a Bhrigu-asztrológus is mondott ilyesmit annak idején Indiában rólam. A helyszín természetesen az Atma Center lenne, mivel az amúgy is egy nyilvános hely, mely minden nap nyitva áll. Indiában a templomokban úgynevezett múrtik, vagyis istenszobrok állnak az oltáron, és az Úr Siva Natarádzsa formája nagyon vonzó a számomra. Leginkább így szokták ábrázolni, vagy pedig meditáló jógiként. Sokáig kerestem azt a Siva-szobrot, amely megfelelő lenne az Atma Centerbe, és végül megtaláltam. A képeken láthatjátok Ti is. Siva-Natarádzsa szobra 68 cm magas, 16 kg a súlya, és bronz ötvözetből készítette egy nepáli mester. A közeli képen látható, hogy az arca is milyen szépre sikerült, ritkán lehet ilyen mestermunkát látni. 


Ha sikerül megszerezni a szobrot (egy budapesti kereskedőnél van egyelőre), akkor kiállítjuk az Atma Centerben, és nem csak a workshopokon lesz majd jelen személyesen, hanem bármikor be lehet jönni Hozzá meditálni, imádkozni, vagy felajánlani Neki valamit. Siva Asutosa, ami azt jelenti, hogy nagyon könnyen elégedetté lehet tenni. Egy virággal, egy füstölővel vagy egy gyertyával is akár. És az anyagi kéréseinket ugyanúgy elé tárhatjuk, mint a lelkieket, nem kell szégyenkezni. A hinduizmus felfogása szerint az istenszobor nem különbözik magától az isteni elvtől vagy személytől, akit ábrázol. Azzal a hasonlattal is szoktak élni, hogy olyan, mint a postaláda. Ha bedobod a leveledet a piros ládikába, akkor célba fog érni. ugyanúgy, ha a múrti előtt imádkozol, meditálsz, akkor közvetlen kapcsolatba tudsz lépni Sivával. 

Én minden esetre nagyon lelkes vagyok erre a projektre, még akkor is, hogyha ezer más dologra is kellene éppen a pénz. A Siva-szobor teljes ára 330 ezer Ft, és eddig 170 ezret sikerült összegyűjtenem. Abban kérném a segítségét mindenkinek, aki lelkes rá, hogy járuljon hozzá annyival, amennyivel tud és szeretne. Ez egy örök befektetés lesz, mivel a bronz szobrokat több száz évig is lehet imádni, ma is sokat találnak Indiában a földbe elásva. Amennyiben szeretnétek adományozni a Siva-szoborra, azt kérem, hogy írjatok emailt a gaurangad@gmail.com címre, vagy hívjatok fel telefonon: 06-30-9140839. Minden segítségnek nagyon örülök, és szeretném az adományozókat név szerint is feltüntetni majd egy emlékplaketten, ha Siva beköltözik az Atmába. Ezért személyes egyeztetés után fogok küldeni nektek számlaszámot, ahová utalni tudtok, vagy pedig készpénzben is lehet adományozni, de névvel együtt fogjuk rögzíteni az átvett összegeket.


Ha a közeljövőben sikerül megszerezni az Úr Sivát, akkor rendezünk egy "beavató" ünnepséget, ahová minden szponzor és érdeklődő hivatalos lesz. Én több, mint húsz éven keresztül voltam Krisna-pap és szerzetes, és Krisnának is gyűjtöttem adományokat, mígnem Siva jelezte, hogy Ő is szeretne jobban a köztudatba kerülni Magyarországon is. Krisna valóban szinte háztartási fogalommá vált, mindenki ismeri, mindenki látta már a templomokban, és mindenki olvasott is róla. Indiában azonban minden szent helyen ott van Siva, és Ő felügyeli a szent birodalom tisztaságát, csak képesített személyeket enged belépni a szent helyekre. Siva az, aki elveszi az egónkat és engedélyezi azt, hogy kilépjünk a szamszára körforgásából, és szimbolikája, például a háromágú szigony, sok más kultúrában is megjelenik. Ő volt az első Istenség, akit az Állatok Uraként imádtak Indus-völgyben és sok más ősi civilizációban, és a különböző sokezer éves sziklatemplomokban található fallikus szobrok is Siva ábrázolásai. Egyesek szerint a mohamedánok által a legszentebbnek tekintett Kába-kő is egy Siva-lingam. 

Sok titok van még Siva személyisége körül, amit majd fokozatosan igyekszem bemutatni a blogomban is, addig is nagyon várom a segítségeteket, keressetek meg, ha szeretnétek beszállni! Arról pedig, hogy miképpen lettem Krisna-hívőből Siva-bhakta, a szerdai blogban fogok majd írni. 

Nincsenek megjegyzések: