2019. január 1., kedd

Szamádhi-könyv

Belekezdek Gregor Maehle Szamádhi-könyvének fordításába. Hiába vártam a postást, nem érkezett meg a könyv nyomtatott formában, így végül e-könyvben rendeltem meg, hogy ez évtől elkezdhessem a fordítását és azok közlését. Íme a bevezető rész:



Szamádhi – a Nagy Szabadság

Szerző: Gregor Maehle

"Ajánlás

Isteni Anyánknak, aki szüntelenül gyengéd karjaiban tart bennünket, még olyankor is, amikor úgy tűnik, hogy nem vagyunk tudatosak Róla. Ennek a határtalan intelligenciának, mely egyidejűleg fejezi ki magát a korlátlan számú univerzum, és a még felfoghatatlanabb számú élőlény formájában.

Nincs olyan erő a világban, mely fel tudna osztani Téged. Te teljes mértékben jelen vany mindannyiunkban. Egyikőnk sem pihenhet meg addig, amíg nem értünk el Téged teljesen, lényünk minden részével.

Annak érdekében, hogy Beléd lépjünk, óh minden jelenség lüktető szíve, teljességgel meghódolunk a személyiségünkkel. Ekkor a győzedelmes közvetlenségben, teljességben és a misztikus állapot mezítelenségében állunk. Amikor az elme megáll, a múlt és a jövő eltűnik, és megállapodva az öröklétben, a jelenlétedbe kerülünk. A szemeidben látjuk a végtelenséget és a mindenhol jelenlévőséget, mely az Emberiség összes szakrális hagyományának, és az egész kozmosznak a forrása. Nincs határa az eksztázisnak és a dicsőségnek, ami Te vagy!

Bárcsak sohasem veszítenénk szem elől Téged! Meghajolok Előtted.

Köszönetnyilvánítás

Köszönet India ősi bölcseinek, akik az inspirációt adták ehhez a munkához, és minden élőlénynek, akivel összetalálkoztam. Mindenkinek, aki a tanárommá vált, és akik nélkül ez a munka nem kristályosodhatott volna ki.

Isten meghatározása

Emlékszel-e arra az időre, amikor igazán szerelmes voltál? Vagy amikor csak a tiszta szeretetet érezted? Lehet, hogy az első gyermeked születésekor vagy az első szerelmi élményedkor. Vagy amikor házasságot kötöttél? Vagy amikor láttad a szülődet a halálos ágyán, és csak hálát éreztél a szolgálatért, amit végzett neked? Vagy lehet, hogy egy spirituális élmény közben élted meg ezt?

Minden ilyen helyzetben az a közös, hogy képesek felébreszteni a tiszta szeretet érzését, megértését. Ebben a könyvben az “Isten” vagy “Isteni” kifejezést fogom használni arra, ami képessé tesz bennünket arra, hogy az emberi ösztönök szintje fölé emelkedjünk."

Nincsenek megjegyzések: