2019. június 17., hétfő

Everness beszámoló 2. rész - transzlégzés

A hétvégi Everness fesztiválon megélt kalandjaink máésodik része következik: ezúttal sikerült szereznem egy jó képet az általam vezetett napforduló transzutazásról is, azt beillesztem ide. 
Amikor gyerekekkel vagyunk lent az Evernessen vagy bármilyen fesztiválon, akkor nem olyan könnyű megszervezni azt, hogy a programokra is eljussunk, amik érdekelnek bennünket. De azért sikerült eljutnom szombaton egy transzlégzésre Huszti Sanyihoz, mert ezt a gyakorlatot én is nagyon szeretem, és negyedévente igyekszem sort keríteni rá.

A transzlégzés alatt mindig remek zenészek szokták szolgáltatni a zenét, és ez külön élményt jelent. Elindultunk a légzéssel és a tánccal. Mivel én az első sorba kerültem, közvetlenül a zenészek elé, vigyáznom kellett, nehogy ráessek a hangszerekre, miközben táncolok, egyébként még vadabb pörgésekhez is lett volna kedvem.

A légzés megkezdése előtt gyógyítást kértem az ízületeimre, és gyógyerőt is. Az első kép, ami bejött, az szinte a legutóbbi Odinos utazás és szimbólum folytatása volt, melyben Idunn is megjelent az aranyalmáival, és ő tartotta fiatalon Asgard isteneit. Most azt éltem meg, hogy én vagyok Idunn, és jó érzés volt megtapasztalni ezt a tápláló, női minőséget. Én osztottam az aranyalmákat mindenkinek, az Ász isteneknek, a jelen lévő zenészeknek és transzolóknak, és minden szenvedő élőlénynek. Mohón falták az almákat, mivel azok a halhartatlanságot jelentették. Valahogy azt éreztem, hogy én vagyok a főnök Asgardban, mivel minden isten függőségben volt az almáktól, és féltek a haláltól.

A múltkori utazás után felmerült bennem a kérdés, hogy honnan szerzi Idunn az aranyalmákat, és hogyan pótolja, amikor az istenek megeszik őket. Most ebben a transzutazásban azt láttam, hogy a ládikában, amiben tartottam az almákat, reggelre mindig újak lettek. A holdfény is növelte az almák mennyiségét, és egy fám is volt, amelyről leszakíthattam őket. Így mindenkit megetettem a finom almákkal, és két újabb szimbólumot is kaptam Odintól. Az egyik az Aranyalma szimbólum volt, mely egy almához hasonló tórusz alakjával rendelkezik, alul és felül egy-egy háromszöggel. Ez a szimbólum a köldökcsakrámban jelent meg, vörös háttérben arany színnel. A második szimbólum közvetlenül utána érkezett, és Ízisz/Hathor fejdíszéhez volt hasonló. Egy négyzeten egy nagy fekvő félhold volt, benne pedig a Napkorong nyugodott. Ez a szimbólum több egyiptomi istenség fejét is díszíti. A szimbólum a fejtetőmön jelent meg, de még rá kell majd utazni, hogy pontosabban megértsem a jelentőségét.

Ekkor még mindig álltunk, és Sanyi azt mondta, hogy lélegezzünk a hasunkba. Én a köldökcsakrám körül kezdtem melegséget érezni, ami valahogy az előző két szimbólumhoz is kapcsolódott. Igyekeztem arra koncentrálni, hogy a tűzelem minél jobban áradjon szét a testemben, és izzítsa át. El is kezdett melegedni a testem, de még sokkal több tüzet is el bírtam volna viselni. Arra vágytam, hogy parázson lépkedjek, parazsat egyek és tűztenger vegyen körül, eközben minden félelmem megszűnt a tűzelemtől.

Az utazás lefelé folytatódott, a Földanya szíve felé. Ekkor már a transz közben is Sanyi utasítására leereszkedtünk a talajra, és én először sarat és drágaköveket hoztam fel a Földanya szívéből, majd megjelent előttem az új kristálykoponyám, mely még úton van felém, mert nemrég rendeltem meg az Ebayen. A koponya belsejében nagyon kellemes fények és nyugalom uralkodtak, majd intenzívebbé vált a zöld szín, és az az instrukció jött, hogy a következő kristálykoponyámnak zöldnek kell lennie, és Tibetből kell érkeznie.

Ahogy lefelé haladtam a Föld alatt, volt egy kellemes föld alatti tenger, szellőkkel, majd mentünk tovább a Földanya szíve felé, mely szintén egy nagyon kellemes, mindent magába fogadó, süppedős narancssárga energiával teli hely, mintha párnákból lenne. Utána valahogy egy nagy bogár is kezdett körvonalazódni, ez valamiféle betegségenergia lehetett, vagy az előző életeimben nem megfelelő tudatossággal megélt halálokaim összessége. A bogár zöldesfekete fényben csillogott, és mintha még valamilyen írásjelek is lettek volna a hasán. Nem volt támadó vagy félelmetes, inkább valami, ami kíváncsiságot ébreszt az emberben. Az erőállataimmal megfordítottuk, és vizsgálgattuk. Szarvasbogárra vagy talán szkarabeuszra emlékeztetett. Azt a tanítást szűrtem le belőle, hogy a betegség és szenvedés okait nem kerülni kell, vagy lenyomni a tudatalattiba, hanem figyelmesen megvizsgálni, hogy megértsük, mit tud tanítani nekünk.

Nagyon gyorsan elröppent a másfél óra, hirtelen vége lett a zenének. Én még hiányoltam egy kicsit a handpan-es levezetést, de már kezdődött a következő program a sátorban, ami Varga Zsolti új együttesének a koncertje volt, nekem pedig mennem kellett a család után. Szombat estére vihart is jósoltak, úgyhogy igyekeztünk megerősíteni a sátrat, és az eső kezdetekor bevackoltuk magunkat. Igen ám, de ez igazi felhőszakadás volt, és a sátrunk már kezdett átázni. Szerencsére hoztunk egy takarófóliát, és azt felhúztuk a sátrunk tetejére. Az esővíz így elkerült minket, de viszont amikor elállt az eső, akkor le kellett venni a fóliát, mert feltámadt a szél és nagyon csapkodta. Az éjszaka további részében már nem az eső jelentette a fő problémát, hanem a Nadi Flow sátorban zajló buli, ami közvetlenül a kijelölt kemping rész kerítése mögött volt. Meglehetősen gagyi zenéket nyomtak és meglehetősen nagy hangerőn, és még éjfélkor is alig akartak leállni, hiába ment át Orsi kérni hogy halkítsák le. Végül csak elhalkult minden és belealudtunk az éjszakába.

Nincsenek megjegyzések: