2019. június 19., szerda

Everness beszámoló - 3. rész


Vasárnap reggel szemerkélt az eső, de én azért elmentem egy pránájáma órára Cser Zolihoz. Nagyon jó ízületi átmozgatásokat és légzőgyakorlatokat tanultunk a buddhista Jantra-jóga rendszere szerint. Zoli sok érdekes dolgot mondott a meditációról és a látomásokról is, valamit az óra után beszélgettem vele a Tummo (belső hő) gyakorlatról is, melyet szeretnék megtanulni az ő segítségével. Túlzás nélkül mondhatom, hogy ezen az egy órán többet tanultam a pránájámáról a gyakorlatban, mint az eddigi összes pránájáma órámon együttvéve, pedig voltam egy páron Indiában is. Folytatni fogom a légzés-gyakorlatok megismerését, mert sok mindenhez el lehet jutni általuk.
A pránájáma órra után visszamentem a sátorhoz és mire megreggeliztünk és kikászálódtunk a sátorból, ismét csöpörögni kezdett az eső. Egyeztettünk a Spiri Shoppal a délutáni programot illetően, mivel ötkor még tartottam volna egy sámándobos meditációt, amire sokan számítottak és kérdezősködtek is. Sajnos, mivel a helyszín szabadtéri volt, és fel volt ázva a fű, esélytelen volt megtartani, így le kellett mondani. Én készültem még napközben kunyhózni, Orsi meg transzlégzésre, illetve az esti Samsara Boulevard nagykoncertet is meg akartuk várni, de a folyamatos esőzések miatt inkább úgy döntöttünk, hogy összepakolunk és elindulunk hazafelé. Pedig a képek alapján úgy néz ki, hogy nagyszerű volt a hangulat a koncertne, fel is teszek róla egy képet. Összességében mi és a gyerekek is nagyon elfáradtunk az Everness hétvége alatt, és kellett ez a fél nap, hogy visszatérjünk a hétköznapi rutinhoz.

A transzlégzés alatt kapott két szimbólummal kapcsolatban még úgy éreztem, hogy tennem kellene egy utazást, mert nem volt tiszta, hogy pontosan hogyan kell használni a szimbólumokat. Ezt az utazást hétfőn tettem meg a jógaóra után. Megjelent ez Életfa és köré gyűltek az erőállataim, és Odin is megérkezett nyolclábú lován, a Sleipniren. Ezúttal nem nekem kellett elmennem a Valhallába. Megmutatta az eddigi hét rúnát, majd következett a nyolcadik, az Aranyalma vagy Tórusz. Ez a rúna az Életerőt, a halhatatlanságot, az örök ifjúságot képviseli, a testet éltető tüzet, mely a köldökben lakik. A köldökömbe helyezte a szimbólumot, és elkezdtem érezni a hőt, amit ott generált. Azt mondta, hogy a szimbólumot oda kell kivetíteni, ahol energiahiány van, és életerőre van szükség, viszont ahol pang a fölös tűz és energia, például daganat vagy gyulladás van, ott nem szabad használni. Az előző szimbólum, az Életelixír inkább egy életbe hozó, növesztő, magfakasztó szimbólum, míg ez direkt energiát közvetít, és azonnal hat, mondhatni lineáris módon, mint amikor feltolod a hangerőszabályozót egy hangszórón. Érzelmi problémák esetében is használható, ha erősíteni akarunk egy érzelmet, motivációt, hitet vagy bármit, ami gyenge, de hasznos vagy fontos. Vörös háttérben arany színben jelent meg a szimbólum.

Ezután Odin ismét megmutatta a kilencedik szimbólumot, a Nap-Hold szimbólumot, mely Egyiptomban például Ízisz vagy Hathor fejét is díszíti, bár ott a fekvő félholdat a szent Ápisz bika szarvainak tekintik, tehát inkább férfias elem, mintsem nőies. A szimbólum egy sárga négyzetből áll, melyen a fehér félhold fekszik szarvaival felfelé, és benne nyugszik a vörös napkorong. Ez a szimbólum legfőképpen a Nap/Hold, vagyis Jang/Jin, Férfi/női energiák kiegyensúlyozására szolgál, méghozzá a két befogadó, női minőségen, a Földanya stabilitást adó alapján és a Holdanya víz-jellegű, befogadó minőségén keresztül. Ha ez a két alap, a szilárd és a folyékony nem lenne, akkor a Nap erőteljes energiája nem tudna megnyilvánulni, visszatükröződni és egyensúlyba kerülni sem. Ennek a szimbólumnak a lényege tehát az egyensúly. Minden olyan helyzetben lehet használni, amikor azt érezzük, hogy a beteg energiái kibillentek valamely pólus irányában, vagyis túl sok az egyik és túl kevés a másik. A saját középpontunkba kerülést elősegítő szimbólum, mely nem csak a Végső Lényeg elérésére, megértésére, abba való beleolvadásra helyezi a hangsúlyt (Isten vagy az Abszolút transzcendens aspektusa, melyet a kör képvisel), hanem az immanens aspektusra, a Teremtésre, az Anyatermészetre is ugyanolyan hangsúlyt fektet. Az egész szimbólum sötétkék háttér előtt jelent meg. Ezután a tanítás után Odin és az erőállatok lassan eltávolodtak, és visszatértem a fizikai valóságba.

Nincsenek megjegyzések: