2019. június 10., hétfő

A koncentráció spirálja

A hatodik szimbólumot is megkaptam Odintól. Míg az előző (a háromélű szekerce) és a második (a Változás örvénye) tisztító, energiaeloszlató hatású szimbólumok, ez a szimbólum két jobbra forgó,koncentrikusan elhelyezkedő logaritmikus spirálból áll. A spirálkarok szivárványszínben ragyognak, és hullámokban kifelé haladnak rajtuk a színek. A bal oldali ábra némileg visszaadja az élményt, de nem teljesen. A spirál az óramutatóval megegyező irányba forog, és így a közepébe koncentrálja az energiát vagy szándékot vagy teremtő erőt, végtelenül besűrítve azt és egy orsószerű energiagyülem jön létre a spirál alatt és fölött. Amikor ezt a szimbólumot megkaptam, akkor a sárkányom vitt Odinhoz. Minden ragyogva világított, az egész Életfa, a sárkányom is és vakító lángokat lövellt a szájából. Direkt nem nézek mostanában filmeket, hogy a mozgóképek ne zavarják meg a belső képalkotó folyamatomat. Valahogy nem is vágyom rá. De ez a jelenet talán hasonlított a Trónok Harca befejező részéhez, amikor a sárkányok mindent felperzseltek, mint két élő lángszóró. De az enyém nem bántott senkit.  

A Valhalla csarnoka általában sötét és szürkés, félhomályos szokott lenni, de most ott is számos fáklya világította meg a sötét termet. Odin átnyújtotta a rúnát a tenyerében, melyen ez a szimbólum kavargott, és elmagyarázta, hogyan kell használni. Ha a jobbos spirált jobbra forgatjuk, akkor begyűjti, koncentrálja az energiát, főleg teremtő, megnyilvánító céllal érdemes használni. Ha ugyanezt a spirált balra forgatjuk, akkor a karjaival begyűjti mindazokat az alkotóelemeket, összetevőket az Anyatermészettől, amelyekből meg lehet majd nyilvánítani az óhajtott célt. A balos spirál, tehát ennek a tükörképe nem kedvező, mert centrifugaként szétszórja az energiát, és káoszt teremt. A legtöbb ember nem tudja kezelni annak az energiáját. Amikor Odin beavatott a szimbólumba, akkor a kerék vagy örvény (akár csakrának is nevezhetjük) végighaladt a gerincemen lentről fölfelé, majd vissza le és fel, így minden létszintemet újrateremtve. A képen látható, hogy a galaxisok spirálkarjai is hasonló alakzatban forognak, és egy ősi új-mexikói sziklarajzon is megtalálható ugyanez a minta. 


Nem tudom, hogy van-e összefüggés közötte, de amióta ilyen gyakran kapom a szimbólumokat, jóval kevesebbet alszom, ami nem biztos, hogy jó vagy hogy hosszú távon is így lesz. A tudatos álmodás gyakorlásához ugyanis egy kicsit hosszabb alvásidőre volna szükség, és az még nem igazán akar összejönni.

Utána Odin megmutatta, hogy a szimbólumot térben is ki lehet vetíteni, ilyenkor alulról és felülről indul egy-egy csigaház-szerű spirál, melyek középen találkoznak. Vörös és kék színben jelennek meg, mintha a Jin és a Jang volnának, vagy két pólus találkozna. A spirálok nem csak egy tengely mentén jelentek meg, hanem függőlegesen, majd vízszintesen is a négy fő irányban és a köztes irányokban is. Ezzel összesen öt tengely alakult ki. Majd a két függőleges síkban is megjelent egy-egy tengely a köztes irányokban, így már összesen kilenc tengely volt a térbeli alakzaton. Végül a tengelyek által bezárt kis nyolcad-gömbcikkelyek közepén is megjelent egy-egy tengely, így összesen tizenhárom tengelyt alkotva, huszonhat spirálkarból állt az alakzat, melyek nagyjából szabályosan helyezkedtek el a háromdimenziós térben. 


A szabályos testek közül a rombikuboktaédernek van 26 oldala, ebből 18 négyzet, és 8 háromszög. Ha mindegyik oldalának a közepére odaképzelünk egy spirált, mely átszúrja, és a mértani középpontban egyesül a többivel, akkor megkapjuk azt, amit láttam. Mivel az ember csak három dimenzióban tudja leképezni az alakzatokat a belső látásával is, van egy olyan sejtésem, hogy ezt a térbeli szimbólumot elképzelve a spirálkarok átnyúlhatnak a tizenhárom dimenzióba, mely az univerzumot alkotja. Mondjuk eddig tizenkettőről tudtam, de hát persze az ember még azt sem tudja, hogy mennyi mindent nem tud, szóval passz. Minden esetre izgalmas szimbólum, majd kísérletezni fogok az alkalmazásával, hogy legyen némi tapasztalat, amit át tudok adni másoknak is, akik esetleg szeretnék használni. De már két dimenzióban elképzelve, és egy függőleges tengely mentén mozgatva is nagyon erőteljes hatást vált ki.

Nincsenek megjegyzések: