2019. június 14., péntek

Everness beszámoló 1. rész


Idén is részt vettünk az Everness fesztiválon, illetve én tartottam programokat, a család pedig velem tartott első sátorozós kalandunkra. A gyerekeknek nagyon bejött a sátorozás, úgyhogy még fogunk ilyen kiruccanásokat tenni.

Én csütörtök reggel mentem le a fesztiválra, szerencsére sikerült megszervezni egy telekocsit. Amikor megérkeztem, a becsekkolás után az első harci feladat a sátorállítás volt a rekkenő hőségben, hogy este a családnak már legyen hová érkeznie. Vagy másfél órát sikerült elbajlódnom vele, de végül csak felállt a sátor.

Utána elmentem körülnézni, és fürödtem egyet a Balatonban. Délután ötkor kezdődött az első programom a Spiri Shop Lounge-ban. Sámándobos meditáció volt, a téma pedig az Életfa volt. Nagyon sokan jöttek a kis helyszínre, legalább ötven ember. Alig tudtak lefeküdni a lélekutazáshoz. Elmondtam a bevezetőt, és utána elkezdtük az utazást. Az elején csörgőztem és doromboztam egy kicsit, majd elkezdtem dobolni. Nagyon fényes energiák gyűltek össze, és a körülbelül félórás utazás után sokan mondták hogy sikerült megfigyelniük az Életfát és sok más személyes megélésük volt. Utána még sok kérdést tettek fel a sámáni úttal kapcsolatban.

Délután megérkezett a család, és egy vacsora után bevackoltuk magunkat a jó kis sátorba. Az éjszaka egészen jól telt volna, ha nem kellett volna felkelnem hajnali fél egykor, hogy jógaórát tartsak a jóga világnapján. Legnagyobb meglepetésemre jelentkezők is voltak rá, és nyomtunk egy jó kis Ashtangát. Egészen pszichedelikus élmény volt az éjszakai jógaóra: betettem egy jó kis “trippy” mixet, és színes fényekben jógáztunk a rajzó muslincák hadában, melyek neonszínekben világítottak. A gyakorlás végén tartottam egy tíz perces sámándobos relaxációt, majd egyből folytattam a Vinyásza Krama órával hajnali kettőkor. Ezen már jóval kevesebben maradtak, de azért végigcsnáltuk ezt is. Utána visszamentem a sátorba aludni egy kicsit. A gyerekek persze korán keltek, úgyhogy én sem tudtam sokat pihenni.


Pénteken a következő programom este hatkor volt, egy Napforduló Transzutazás Szert tartottunk dobolós jammel. Mivel a Spiri Shop Lounge nagyon kicsi volt, és az Evernessen Huszti Sanyi minden nap vezetett transzlégzést, így az eddigi, kialakuló hagyományunktól eltérően nem a légzésre helyeztük a hangsúlyt, hanem a táncra, a zene ritmusára és a belső lelki útra. Azt hiszem, így is nagyon erős utazás jött össze, két órás időtartamban, hat zenésszel. Varga Zsolti nagyon szép handpan-zenével vezette le az intenzív ritmusokat, melyekre már fekve tudtunk relaxálni, és kapcsolódni a Napforduló ősi energiáihoz.

Estére meglehetősen elfáradtam, és egy huzamban sikerült végigaludni az éjszakát az egész családnak. Elérkezett a szombati nap. Tíz órától tartottam a második sámándobos meditációt, melynek témája az erőállatunk behívása volt. Erre még többen érkeztek, mint az első meditációra, és miután elmondtam az erőállat koncepciójának lényegét, elkezdtük az utazást. Amellett, hogy sok-sok erőállatot láttam érkezni, nagy energiaörvények is voltak, illetve gyógyítást, tisztítást is végeztek a szellemi segítők. A meditáció végén számos kérdés elhangzott a megélésekkel és az erőállatokkal kapcsolatban. Nagy öröm számomra, hogy sok mindenki kapcsolatba kerülhet általam a sámáni úttal és a szellemvilággal. Képek sajnos nem készültek a programról, így csak egy családi sátrazós képet tudok csatolni. A képen az a pillanat látható, amikor Alex elaludt vacsorázás közben, uborkával a szájában :-D.

Nincsenek megjegyzések: