2021. február 10., szerda

Munay Ki tűzszertartás

Munay Ki tűzszertartás


A tűzszertartás a Munay Ki kulcsfontosságú gyakorlata. A tűz hőjével és fényével tudjuk táplálni a fény-magokat, melyeket a rítusok során kaptunk, behozva a tüzet a csakrákba és az energiamezőnkbe. Ez különösen a Harmónia rítusa esetében fontos. Ez egy szent gyakorlat, mely a beavatási rítusok fejlődését és integrációját segíti elő a fénylő energiamezőnkben. A „szent” mindaz, ami a hétköznapi életben lehetővé teszi a kapcsolódást az Istenihez. Lehet emberkéz által készített dolog is, például egy templom, szent helyen található megalitikus építmény, vagy egy ruhadarab. De lehet természetes hely vagy tárgy is, mint például egy folyó, egy hegy vagy egy kő. A tárgy azáltal válik szentté, hogy jelentőséggel ruházzuk fel, és így a használója számára szimbolikus vagy összekapcsoló erőre tesz szert.

A Munay Ki átadások kontextusában a szent tűz teszi lehetővé az összekapcsolódást. Elég benne a tűzifa, meleget és fényt ad. Azokat az energiákat, melyek mér nem szolgálnak bennünket az életünkben, visszaadhatjuk a tűznek, hogy eméssze meg. Az új álmot, amit álmodunk, vagy a sorsot, amit kovácsolni akarunk magunknak, odahozhatjuk a tűzhöz, hogy táplálja és megnyerjük a Természet erői, valamint a szellemi lények támogatását hozzá. A tüzet behozhatjuk a fénylő energiatestünkbe is, hogy táplálja és kicsíráztatja a Munay Ki rítusokat, melyeket mag formájában kapunk meg.

Jó, ha van lehetőségünk havonta egyszer elvégezni egy tűzszertartást, hagyományosan teliholdkor vagy újholdkor. Nagyon egyszerű is lehet, akár 3-4 perces. A szertartás lényege nem a rituálé részletességében van, hanem abban, hogy a figyelmünket a szenttel való kapcsolódás felé viszi. A tűzszertartást elvégezhetjük meditáció vagy révülés után, vagy a légzőgyakorlat után (lásd lejjebb), vagy az archetípusokkal, az Erő öveivel végzett gyakorlatok után. Engedd, hogy a fgyelmed visszaérkezzen az Önvalódhoz, a saját energiádhoz, ahogy az a testedben létezik.

Tűzszertartás – egyszerű változat

1. Gyújts meg egy gyertyát vagy az alábbi alkoholos tüzet: 1 kanál keserűsó (magnézium-szulfát és egy kanál orvosi alkohol (91%-os) egy acél vagy réz edényben (kb 5 percig ég, nem kormoz).

2. Ülj le a tűz elé (a tűz tőled keletre legyen, és arra felé fordulva ülj), és nyisd meg a szakrális teret. Képzelj el egy aranyló tóruszt a fejed fölött, a nyolcadik csakrát, a Virakocsát. Imatartásból emeld a kezeidet a fejed fölé (az arany gyűrű belsejébe), majd fordítsd kifelé a tenyereket. Húzd lefelé a kezeidet a tested két oldalán a lábaidig, mintha beburkolnád magadat az arany fény palástjával.

3. Hozd a figyelmedet annak a rítusnak az érzetére, amelyikkel dolgozni szeretnél. Nézz a tűzbe finom tekintettel, és a tenyereid közé gyűjts egy „tűzgolyót”, majd nyomd be azt a testedbe, a szívedbe, a csakráidba, vagy abba a testrészbe, mely fontosabb szereppel bír a rítusban.

4. Állj meg egy pillanatra, és figyeld meg, ahogy a tűz fénye és melege behatol a lényedbe. Hívd meg a szellemeket, hogy csíráztassák ki a magokat, és fedjék fel azok erejét és szépségét. Hagyj erre annyi időt, amennyire szükséged van.

5. Zárd be a személyes szakrális teredet, lentről fölfelé összezárva az arany palástot, melyet magad köré húztál. Emeld fel a kezeidet, és gyűjtsd be az arany fényt egy golyóba a két kezed között. Nyomd be ezt az arany fényt a testedbe a koronacsakrádon keresztül. Hagyd a tüzet kialudni magától (ne hagyd őrizetlenül a nyílt lángot), vagy oltsd el a gyertyát.

Nincsenek megjegyzések: