2021. február 12., péntek

A Tűz áldása

Munay Ki tűzszertartás – részletes változat

1. Nyissuk meg a szent teret a korábban leírtak szerint.

2. Gyújtsuk meg a tüzet, és végezzünk felajánlást a hét iránynak, miután meghívtuk az egyes irányokban uralkodó archetípusokat, Apukat és szellemeket a tűzbe. A felajánlás lehet gabona, szezámmag vagy olívaolaj vagy valamilyen zsiradék. Ha mécsest használunk, akkor csak gondolatban végezzünk felajánlásokat a tűzbe.

3. Egy papírra írjuk fel mindazt (a tűzszertartás előtt), amit szeretnénk elengedni az életünkből, és helyezzük a papírt a tűzbe.

4. Fogjunk meg egy fadarabot, palo santo-t, három koka-levelet (babérlevéllel is helyettesíthető), fújjuk bele az imáinkat, és helyezzük a tűzbe. Fogalmazzuk meg: Mi az, ami már nem szolgálja a fejlődésemet, és amit szeretnék hátrahagyni? Mi a sorsom, életutam, amire kezdek rátalálni? Milyen imákat szeretnék elmondani a családomért, barátaimért, közösségemért, a Földanyáért? Amikor elmondtuk az imákat, fújjuk bele a fadarabba vagy a levelekbe, majd helyezzük őket a tűzbe. Az Andokban sokkal részletesebb felajánlásokat szoktak összeállítani despacho néven, hogy hálát adjanak a Földanyának – ez a despacho felajánlás esszenciáját tartalmazza.

5. Helyezzük a tenyerünket a tűz fölé, és várjuk meg, amíg felforrósodik. Utána simítsuk be az egyes csakrákba, nawikba, vagy a négy esszencia lakhelyére: kawsay (életerő - medence), llankay (szolgálat - köldök), munay (szeretet - szív), yachay (bölcsesség – homlok). Adjunk hálát a Földanyának, a tűznek, az Apuknak, a tanítóknak, a csillagőrzőknek, az archetipikus erőknek és minden szellemi lénynek, akiket meghívtunk a szertartásra.

6. Amikor a tűz leégett, vagy miután kioltottuk a gyertyát, zárjuk le a szakrális teret.


 

Nincsenek megjegyzések: