2021. április 19., hétfő

Napfonati csakra - 2. rész

A napfonati csakra a napfonat közelében helyezkedik el, és a hasnyálmiriggyel áll kapcsolatban, mely a testünk energiabankja. A test fő energia-szállítója a glükóz, melynek szintjét a vérben a hasnyálmirigy szabályozza. Ha a harmadik csakránk megfelelően működik, a testünk bőségesen rendelkezik energiával minden tevékenységhez. Mivel testünkben az agy fogyasztja a legtöbb energiát, a kiegyensúlyozott harmadik csakra elengedhetetlen a tiszta gondolkodáshoz is. A májat is befolyásolja, mely szintén a test energiaraktározója, mivel glikogént raktároz. 

Akinek kiegyensúlyozatlan a harmadik csakrája, gyakran érzi magát energiahiányosnak. Az állóképesség zavarai pszichés és spirituális szinten is jelentkezhetnek. Ha nem jól működik a harmadik csakránk, kudarcot vallhatunk az erőfeszítéseinkben. Bár minden forrás a rendelkezésére áll, hiányozhat belőle a kitartás ahhoz, hogy célba is érjen.

A harmadik csakra a fénylő energiatestünk erőközpontja. Ha konstruktív módon használjuk, az ereje hozzásegít a céljaink megvalósításához ebben a világban. Destruktív üzemmódban elnyomja az őstermészetünket és a libidónkat, és a bűntudat, szégyenérzet is jelentkezhet neurotikus tünetként. Ez a csakra a 14 és 21 éves kor közötti időszakot irányítja, mely a felnőtté válás korszaka.

A napfonati csakra túl erős működése az egó növekedését eredményezheti. A csakra erejének hatására a megfélemlítésen keresztül akarunk uralkodni mások felett. Elkezdjük azt gondolni, hogy a sorsunk kizárólag a saját kezünkben van, és akaratunk szerint manipulálhatjuk a világot. Úgy érezzük, hogy képesek vagyunk megteremteni vagy elpusztítani a világon bármit, diktatórikussá és manipulatívvá válunk, és személyes hatalomra törekszünk bármi áron.
Ha a csakra megtisztul, a családunk és személyes kapcsolataink is megszilárdulnak. Hatékonyan fogunk tudni kommunikálni, és felfedezzük a kimondott és leírt szó erejét. Ez a központ abban segít, hogy hűek legyünk a saját természetünkhöz. Tisztán látjuk magunk előtt az életcélunkat, és rá tudunk hangolódni.

A harmadik csakra funkciója az, hogy a víziónkat valósággá változtassa. Szanszkrit neve manipúra, ami azt jelenti, hogy "a drágakövek palotája", ami arra utal, hogy általa képesek vagyunk élő kinccsé változtatni álmainkat. A sámán tisztában van vele, hogy mi álmodjuk valóra a világot. Ez a központ az a tégely, melyben az álmaink az alkímiai folyamat során arannyá változnak. Ha szeretnénk javítani a világ helyzetén, akkor hozzuk egyensúlyba a harmadik csakránkat. Ennek a központnak az eszköze a vizualizáció. A harmadik csakrát irányító tűzelem az üzemanyag az álmaink megnyilvánításához. Ám legyünk óvatosak, hogy ne személyes nyereség céljára használjuk ezt az erőt, hanem a köz javára! A csakra kulcsszava a szolgálat.

Nincsenek megjegyzések: