2021. április 26., hétfő

Szívcsakra - 1. rész

A negyedik csakra

A szívcsakra a szív-idegfonatnál található, a mellkas közepén. A szabadság, öröm és a megnyugvás, béke jellemzi azt a személyt, aki a szívközpontjában él. Ez az a a központ, amiből kiindulva létrehozzuk a családunkat és felfedezzük a szerelmet a társunk és a gyerekeink iránt.

A szívcsakra szeretete nem a kölcsönös előzékenység, de nem is az a romantikus szerelem, amibe „beleesünk”. A szívcsakrát a Teremtés szeretete táplálja. Ez a szeretet nem tárgy-központú, és létezése nem függ másoktól. Nem szentimentális. A feltétel nélküli szeretet valamennyire személytelen is. A keresztény teológiában agapénak nevezik, az inkák pedig Munay-nak. Ez a szeretet nem egy cél érdekében létezik. Nem vezet házassághoz vagy kapcsolatokhoz. Ez a szeretet a cél maga.

A szívcsakra egyik diszharmonikus kifejeződése az önimádat. Ha a szívcsakránk kiegyensúlyozott, akkor el tudjuk kötelezni magunkat az intimitás és a szerelem iránt. Egyaránt integrálja bennünk a férfi és a női elvet, és nem keressük többé megunkon kívül a „hiányzó felünket”.

Attribútumai:

Elem: levegő

Szín: zöld

Testi aspektusok: keringési rendszer, tüdő, mellek, szív, asztma, immunhiány.

Ösztön: szeretet

Pszichés aspektusok: szeretet, remény, meghódolás egymás előtt, együttérzés, intimitás.

Mirigy: csecsemőmirigy

Magok: feltétel nélküli szeretet, megbocsájtás.

Negatív kifejeződés: Egó növekedése, búskomorság, önzés, bánat, magány, elhagyatottság, árulás.

Nincsenek megjegyzések: