2021. április 18., vasárnap

Napfonati csakra - 1. rész

Harmadik csakra

A harmadik csakra a napfonat magasságában helyezkedik el (egyes paqo-k a köldöknél vagy kicsivel az alatt érzékelik). Szoros kapcsolatban van a hasnyálmiriggyel, mely a test energiabankjaként működik. A harmadik csakra (qosqo nawi) a fénylő energiarendszer erőközpontja is egyben. Ha konstruktívan használjuk az erejét, akkor segít abban, hogy megvalósítsuk a vágyainkat, céljainkat a fizikai valóságban is. Ha destruktív módon használjuk, akkor elnyomhatja elsődleges természetünket és a libidónkat is.

Az első csakra női teremtőereje és a második csakra ős-szexualitása a harmadik csakrában kombinálódva egy olyan, finomabb üzemanyaggá transzformálódik, mely támogatja az álmaink beteljesítését. Ez a csakra tölti vissza a Fénylő Energiamező tartalékait. Amikor felébresztjük e csakra erejét, olyan félelemnélküliséget és eltökéltséget élhetünk meg, melyeket nem ingathat meg semmilyen nehézség. lesz elég erőnk ahhoz, hogy minden akadályon átverekedjük magunkat.

A harmadik csakra fő funkciója az, hogy a látomásunkat meg tudjuk nyilvánítani a fizikai valóságban is. A csakrában uralkodó tűzelem adja az álmok megvalósításához szükséges motivációt. A harmadik csakra kulcsszava a szolgálat (llankay), míg az első és második csakráé a differenciálatlanabb őserő (kawsay).

A harmadik csakra az öt alsóbb energiájú központ (földcsakra) egyike, melyek a fa gyökereihez hasonlóan leföldelve tartanak, és összekapcsolnak Földanyával. Ugyancsak annak a három csakrának az egyike (napfonati, szív és torokcsakra), melyet a szeretet, együttérzés és empátia finomabb energiái táplálnak.

Attribútumai:

Elem: tűz

Szín: sárga

Testi aspektusok: gyomor, has, máj, hasnyálmirigy, lép, energia raktározása és leadása

Ösztön: hatalom

Pszichés aspektusok: bátorság, hatalom, a világ befolyásolása.

Mirigy: hasnyálmirigy

Magok: autonómia, egyéniség, önzetlen szolgálat, az álmok valóra váltása, élettartam.

Negatív kifejeződés: bélrendszeri zavarok, anorexia, bánat, büszkeség, egó felfuvalkodása, neurotikus tünetek, energiahiány, áldozatszerep, hangulati kitörések, szégyen. 

Nincsenek megjegyzések: