2021. április 14., szerda

Szakrális csakra - 1. rész

Második csakra

A második csakra a köldök alatt négy ujjnyira helyezkedik el. A vesékkel és a víz elemmel áll kapcsolatban. A második csakra energetikai tápanyaggal látja el a Fénylő Energiamezőnket. Az energia minden formája táplálékot jelent e csakra számára. Feldolgozza a Föld energiáját, melyet az első csakrán keresztül fogadunk be, és az idegrendszerben keletkező érzelmi energiákat is megemészti. Ha ez a csakra megfelelően működik, akkor át tudja alakítani az olyan negatív érzelmeket, mint a düh vagy a félelem, és ki tudja üríteni őket az első csakrán keresztül.

Kronológiai értelemben ez a csakra a 8 és 14 éves kor közötti időszakhoz kapcsolódik. A tinédzserkori romantika és kalandvágy is a második csakra aktiválódásához kapcsolódik. Ez a csakra erotikus, kéjes, álmodozó, fantáziáló, és az adrenalint fokozó élményeket keresi. A második csakra negatív kifejeződése a düh és a félelem.

Ha ez a csakra nem megfelelően működik, akkor azt eredményezheti, hogy összetévesztjük a szexet a szerelemmel. A második csakra nagy feladata pontosan az, hogy a szexuális vonzalmat átalakítsa szerelemmé, romantikus és intim kapcsolattá. Ez nem könnyű feladat, mivel a csakra negatív késztetéseihez tartozik az a szükséglet, hogy a pénz, hatalom és szex segítségével uraljunk másokat.

A második csakra is az öt Föld-csakra egyike, táplál és leföldel bennüket, összekapcsol Pacsamamával, mint a fa gyökerei.

A csakra analógiái:

Elem: Víz
Szín: Narancs
Testi vonatkozások: emésztés, belek, vesék, vizeletkiválasztó rendszer, szexuális potencia, adrenalin, deréktáji fájdalom, menstruációs fájdalom, étvágyvesztés.
Ösztön: szexualitás
Pszichológiai vonatkozások: hatalom, pénz, szex, kontroll, félelem, harc, szenvedély, önbecsülés, szexuális vagy érzelmi bántalmazás, ranszgenerációs szülői minták, vérfertőzés.
Mirigyek: Mellékvese
Magok: kreativitás, együttérzés, család
Negatív megnyilvánulások: félelem, harc

Nincsenek megjegyzések: