2009. július 24., péntek

Hanumánászana -spárga



Igazán egyszerű gyakorlat, csak nyitott csípő és hamstring-lazaság kell hozzá. A gizdák megint csak kézenállásból indítják, a levegőben szétnyitják a lábukat spárgába, és úgy érkeznek le, hogy az egyik lábukat nyújtva előrehozzák. Én még itt nem tartok. Először arra kell koncentrálni, hogy mindkét csípőd lent legyen. Ha akarod, egy kicsit hátralendítheted a jobb lábadat, mielőtt előrehozod a spárgába.

Belégzésre leteszed a jobb ülőcsontot, és a bal csípő elülső oldalát is próbálod lenyomni a földre. Arra kell vigyázni, hogy a bal csípő lehetőleg ne legyen hátrébb, mint a jobb. A törzs keresztbe van fordítva, és ha jól csináltad, akkor tudsz egyensúlyozni a pózban, miközben a jobb combod hátsó része és a bal combod elülső része végig felfekszik a földre. Az A pózban a kezeket üdvözlőtartásban tartod öt légzésig.

Utána a B póz jön, kinyújtod a kezedet fölfelé, és a két hüvelykujj közé nézel. Az A pózban a csípők földelésére kell figyelni, a B pózban a felsőtestet is nyújtjuk, és kihasználjuk az ellentétes erőket a medence és a karok között. A C pózban a kinyújtott testünket előrehajtjuk a jobb lábra. Ha ez már megy, akkor megpróbálhatod behajlítani a hátsó lábadat, és megfogni egy vagy két kézzel, mint a rádzsakapótászanában. Ha ez is OK, akkor nyújtsd ki a bal lábadat, és hajolj hátra rá. Válakhíljászana.

Nincsenek megjegyzések: