2009. július 25., szombat

Maricsjászana E, F, G és H



Gondolom a Maricsjászana A, B, C és D már mindenkinek szépen megy. A további négy a 4. sorozatban található. Ebből az első kettő nem is olyan szörnyű, ha a térded nem sérült, valószínűleg meg tudod csinálni.

Maricsjászana E: Előreérkezel, bal lábszár a talajon, mint a tírjang-mukhában, a jobb talp az ülőcsontnál, a térd e levegőben. Kilégzésre előrehajolsz, kulcsolsz. A bal belső térdszalagodat érzed megnyúlni. Utána váltasz. Áginak jól a hátára tehénkedtem ezen a videón.

Maricsjászana F: Ugyanez, csak csavarod a gerincedet, és bal kézzel kulcsolsz kintről befelé. Itt a tanár alkalmazhatja a Mysore-i csavart, Még mindig könnyebb szerintem, mint a púrna-matszéndrászana. Másik oldal.

Maricsjászana G: Előreugrasz, bal lábat a tarkó mögé, jobb térdet behajlítod. Kilégzésre előrehajolsz, jobb kézzel kucsolod a jobb lábadat. A fejedet hátra kell feszíteni, ha nem akarod, hogy kiugorjon a lábad. Váltasz. Itt már az ember mindkát lába körül kulcsol, hosszú kéz az előnyös.

Maricsjászana H: Ez a legtrükkösebb. Bal lábat a tarkó mögé, jobb térdet behajlítani. Utána kifordulni jobbra, és a bal kezeddel kulcsolni. Egyszerűnek hangzik, de a tény az, hogy jó nyitott csípő kell ahhoz, hogy a lábad ne ugorjon ki a tarkód mögül. A másik dolog pedig az, hogy a kezeiddel mindkét lábadat át kell kulcsolnod, és ha rövidek, akkor nehezen fognak összeérni. Ha mindez megvan, már csak azon kell izgulnod, hogy ne dőlj el valamerre, és világbajnok vagy!

Nincsenek megjegyzések: