2009. augusztus 7., péntek

Keralai jógatábor 2010

Astanga-jógatábor Dél-Indiában (Kerala és Tamil Nadu)

2010 február 7-28

Utazás repülővel Budapest-Thiruvananthapuram

Thiruvanathapuram (Trivandrum) Kerala fővárosa. 3 napot maradunk itt, a Hotel Fort Manorban. Látnivalók: Padmanabhaswami templom, Puthen Malika palota, Napier Museum, Shri Chitra Art Gallery, Kalaripayattu harcművészeti és Kathakali táncbemutatók. Útban Kovalam felé: Parasuram-templom.

Kovalam: február 10-24-ig a tengerparti üdülővároska vendégszeretetét élvezzük. Hatalmas hullámok, fehér homokos tengerpart, lakóhajók és kirándulások a dzsungelbe. Az Ashtanga Yoga Mandalam óráira fogunk járni reggel (és esetleg délután), amiket Yogacharya Shivan Kutty tart. Emellett éttermek, bazár, masszázs és ájurvédikus kezelések, koncertek és táncbemutatók várnak ránk.

Kirándulások Kovalamból:
Vizhinjam - Siva-templomok
Tiruvattar: Adi-Keshava templom
Peppara vadrezervátum
Útban Kanyakumari felé:
Padmanabhapuram: Padmanabha Swami templom
Nagercoil: nagaraja templom, Tirukkurulappan templom
Suchindram templom

Kanyakumari: Kumari Amman templom, Gandhi Memorial, Vivekananda Memorial, Vinayaka templom, Guganathan templom, St. Mary's Church. Ez a városka az indiai-félsziget legdélibb csücskén fekszik. A Kumari Ghat-ról reggel látni a tengerből felkelő napot, este pedig a tengerbe lebukó napot. Mahatma Gandhi hamvait itt szórták e tengerbe, és Swami Vivekanada egy sziklán ülve meditált, amely kb. 500 méterre van a parttól. A városka összes látnivalóját megtekintve indulunk vissza Kovalamba, és onnan a repülőtérre.

Az utazás összköltsége 300 ezer Ft, amely magában foglalja a szállást, a jógaórákat, a közös programokat, kirándulásokat, belépőket stb. Ezen felül a részvevőknek kell fizetniük a nemzetközi repülőjegy árát (kb 230-250 Ezer Ft), valamint az étkezést, az egyéni vásárlásokat, programokat, kezeléseket stb, illetve a vízumdíjat. A kinti egyéni költségekre 2-300 euró bőven elég, ha valaki nem tervez komolyabb bevásárlást.

A táborhoz nem szükséges előképzettség, de erősen ajánlott minél több Astanga-órán részt venni, mielőtt indulunk.

Jelentkezési határidő: 2009. november 30. Jelentkezéskor lefoglaljuk a repülőjegyet a nevedre, amit 1-2 héten belül ki kell fizetni. Minél előbb jelentkezel, annál olcsóbban tudunk repülőjegyet foglalni.

Jelentkezés és további információk: Gauranga Das, Atma Center gauranga(kukac)brihaspati.net 06309140839

Nincsenek megjegyzések: