2009. augusztus 24., hétfő

It's my life - az életem dióhéjban



Vasárnapra megbeszéltük Horeczky Marcsival, hogy kijön hozzánk életrajzi interjút készíteni velem. Cikket fog írni belőle, amit majd szintén leközlök a blogomban. Régóta tervezgetjük már, és végre sikerült megvalósítani. A fenti videó 2004-ben készült, a csillaghegyi Hare Krisna templom beavatási ceremóniáján.

Végülis az interjúban inkább a jógáról meg a krisna-tudatról beszélgettünk, nem vettük végig annyira kronologikusan az életem összes eseményét. De mivel nekem ez a két dolog a legfontosabb az életemben, szerintem reálisan jellemez ez a két óra. Aki kíváncsi, innen letöltheti és meghallgathatja az interjú vágatlan változatát.

Az életem nagyjából három korszakra osztható, amit az asztrológia is alátámaszt. Első 18 évemet a Rahu-korszak jellemezte. Ez a bolygó a materializmust, a rossz szokásokat és a negatív karmát képviseli. Nem éltem egy kicsapongó életet, de a lelki dolgok sem érdekeltek. a korszak végén, 17-18 éves koromban kezdődött a spirituális ébredésem, és a Jupiter-korszak kezdetével Krisna-hívő szerzetes lettem.

1990-től 1997-ig a templomban laktam és szerzetes voltam, míg 1997-ben meg nem házasodtam. 2003-4 körül kezdődött a jógás korszakom, remélem, ez nem csak egy hétéves korszak lesz megint! 2006-ban született a kislányom, Gauranga-lila, azóta tart a Szaturnusz-korszakom. Hát van egy kis rendetlenség körülöttem, nem mondom! De azért előnyei is vannak, például sokat utazom. 2025-ig tart még a Szaturnusz, utána Merkúr lesz. Akkor az oktatás lesz a középpontban az életemben.

De hát ezeket a dolgokat még meg kell élni, addig is hallgassátok meg, hogy mi történt eddig, illetve pár szót a további terveimről, amiről szintén mesélek az interjúban.

Nincsenek megjegyzések: