2009. augusztus 10., hétfő

Ászana bajnokság: Surinder Singh Rulez

I. Krisnamácsárja Jóga ászana bajnokság az Atma Centerben
2009. november 14, szombat 10-18 óra

Budapest, Atma Center Buda

Srí Thirumalai Krishnamacarya (1888-1989) a 20. század egyik legjelentősebb jógamestere, a modern jóga atyja. Emlékének és hagyományainak ápolása céljából szeretnénk évente megrendezni ezt az ászana-bajnokságot, születésnapjának évfordulója körül.

A jóga ászana bajnokságoknak nagy hagyománya van Indiában, és ezt szeretnénk itthon is meghonosítani (lásd pl. www.worldyogachampionship.com) . Bár a jóga nem versenysport, hanem az egyéni, belső fejlődést helyezi a középpontba, az ászana-verseny egy jó lehetőség arra, hogy a résztvevők és a közönség újabb tapasztalatokat szerezzenek, tanuljanak és inspirációt kapjanak a gyakorlásra.

A verseny szabályait és értékelését leegyszerűsítettük, annak érdekében, hogy minél többen kapjanak kedvet a részvételhez. Tulajdonképpen nem is verseny lesz, hanem jógabemutatók. A jelentkezőknek egy-egy 5 perces bemutatót kell tartaniuk, az általuk szabadon választott gyakorlatokból. A bemutatókat a közönség fogja értékelni, a férfi és női versenyzők közül is kiválasztva a kedvenceiket.

Jelentkezési feltételek:

Alsó korhatár: 12 év. Felső korhatár: nincs.
Jelentkezési határidő: 2009. október 1.
Jelentkezés emailben a gauranga(kukac)brihaspati.net címen.
További info, és egyeztetés a személyes felkészüléshez: Gauranga Das 06309140839

Tehát arra kérlek benneteket, hogy tiszteljétek meg az eseményt a részvételetekkel, és állítsatok össze egy-egy 5 perces kűrt, amit bemutattok. Tulajdonképpen házibajnokság lesz, nevezés díj nincs (persze pénzjutalom sem jár a nyertesnek, hacsak nem jelentkeznek szponzorok addig), és a közönségnek (akik egyben a zsüri szerepét is vállalják) is ingyenes lesz a belépő. Szurkolni lehet, ismerősöket is lehet hozni, és meglátjuk, ki viszi el a pálmát.

Mindenkit szeretettel várunk, és biztosíthatom, hogy remekül fogunk szórakozni, és mindannyian sokat fogunk tanulni.És végül lelkesítésképpen az egyik kedvenc jóga-championship videóm (nem kötelező ám mindenkinek ennyire vágnia a pitét):

Nincsenek megjegyzések: