2009. augusztus 9., vasárnap

Astanga-workshopok Debrecenben és Szegeden

Elég ijesztő? Remélem, azért eljöttök! A workshopon megfordul a szereposztás, én leszek felül, és ti lesztek alul. De azért majd vigyázok.

Az Astanga vinyásza jóga egy tradicionális és dinamikus jógastílus. A napüdvözlet elemeire épülő összekötő gyakorlatokat (vinyászákat) és az ászanákat a légzéssel összhangban hajtjuk végre, ezáltal egy mozgó meditációt mevalósítva. Az astanga jóga elős sorozatának gyakorlatai nem könnyűek, de rendszeres gyakorlással jól elsajátíthatók, és mélyre ható terápiás hatással rendelkeznek. A kétnapos tanfolyamon az ászanák mellett elsajátítjuk a megfelelő légzéstechnikát, illetve a bandhák (izomzárak)végzését, melyek szintén szerves részét képezik az Astanga-jóga gyakorlásának. Az elsajátított gyakorlatsor teljes végrehajtása mintegy 1.5-2 órát vesz igénybe, és ajánlott, hogy naponta, rendszeresen gyakoroljuk.

A tanfolyamon bárki részt vehet, aki nem rendelkezik súlyos ízületi vagy gerinc-problémával. Előképzettség nem szükséges. A gyakorlottabbak megtanulhatják az ászanák fejlett fokozatainak végre hajtását, míg a kezdők egyszerűbb helyettesítő gyakorlatokat végezhetnek helyette. A tanfolyam mindkét nap 3-4 órát vesz igénybe. Lehetőleg ne együnk a tanfolyam előtt 3-4 órán keresztül, és igyunk sok folyadékot, ami elősegíti az izzadást és a méregtelenítést. A tanfolyamhoz szükséges egy jógamatrac, és egy nagyméretű törölköző, amelyet a jógamatracra terítünk. Könnyű, testhezálló, rövid jógaruhában érdemes gyakorolni. A tanfolyam közben érdemes némi vizet inni.

A gyakorlás előtt és főleg utána Gauranga Das válaszol a felmerülő kérdésekre. A két foglalkozás kb. 20% elméletből és 80% gyakorlatból áll. Gauranga Das a budapesti Atma Center jógastúdiók vezetője és oktatója. 2000 óta gyakorolja napi szinten a jógát, 2006 óta oktat. Az Astanga jógát indiai mestereitől, Kamal Singh-től és Ajay Kumar-tól tanulta.

Astanga-jóga workshop Gauranga Das-sal Debrecenben

Kétnapos workshopot tartunk Debrecenben azoknak, akik szeretnének megismerkedni az Astanga-jógával. Előképzettség nem szükséges.

Helyszín: T-Forma Fitness Oktatási Központ 4024 Debrecen, Csapó u. 42.

Időpont: 2009. szept. 26. szombat 10h-14h, szept. 27. vasárnap 11h-15h.

A workshop ára 9.900.-Ft
A workshop árában benne foglaltatik egy ajándék 20 perces relaxáló masszázs, mely a T-Forma Fitness stúdióban vehető igénybe időpont egyeztetéssel.

Jelentkezés és info: - Mars Mónika 06-70/ 519-7588 marsmonika(kukac)freemail.hu
- Balogh Tamás 06-20/ 917-8790 info(kukac)t-formafitness.hu

Astanga-jóga workshop Gauranga Das-sal Szegeden

Kétnapos workshopot tartunk Szegeden azoknak, akik szeretnének megismerkedni az Astanga-jógával. Előképzettség nem szükséges.

Helyszín: Fit World Fitness Puncs terme, Szeged, Kazinczy u. 2.

Időpont: 2009.október 10-11, 9.00-13.00

A workshop ára 8.000.-Ft
A workshop árában benne foglaltatik egy-egy indiai vegetáriánus ételkóstoló a tanfolyam mindkét napján.

Jelentkezés és info: Kracker Gyöngyi, mobil: 06-70/94 000 33 vagy email: naturale18(kukac)gmail.com

Nincsenek megjegyzések: