2014. június 27., péntek

10 döntés, amit 10 év múlva meg fogsz bánni

"Bárcsak ne döntöttem volna így!" - talán a legszomorúbb kifejezés ez. A múltbeli döntéseink felett persze nem sok értelme van keseregni, éppen ezért jobban járunk, ha a jelenben ismerjük fel, hogy milyen döntéseket érdemes elkerülni, amiket a jövőben megbánnánk.

1. Álarcot hordasz, hogy elkápráztass másokat - Ha az arc, amit mindig mutatsz a világnak, egy álarc, akkor egy nap felkelsz, és rájössz, hogy már nincs mögötte semmi. Mert ha túl sokat koncentrálsz arra, hogy mások hogyan látnak téged, vagy hogy mi akarják, hogy legyél, akkor végül elfelejted azt, hogy ki is vagy. Szóval ne félj mások ítéletétől, mert a szívedben úgyis tudod, ki vagy és mi az, ami neked igazán számít. Nem kell tökéletesnek lenned, hogy nyomot hagyj másokban és inspiráld őket. Hadd inspirálja őket az, ahogyan a tökéletlenségeiddel bánsz.

2. Hagyod, hogy valaki más álmodja meg az álmaidat - A legnagyobb kihívás az életben az, hogy felfedezd, ki is vagy valójában; a második legnagyobb pedig örülni annak, amire rátalálsz. E döntés lényeges része az, hogy hű maradsz a saját céljaidhoz és álmaidhoz. Vannak olyanok, akik nem értenek egyet veled? Helyes! Ez azt jelenti, hogy a saját lábadon állsz és a saját utadat járod. Lehet, hogy néha olyat teszel, amit más őrültségnek tart, de amikor azt veszed észre, hogy önfeledten repül az idő, akkor tudod, hogy a megfelelő dolgot teszed. Olvasd el a "Négyórás munkahét" című könyvet!

3. Rossz társaságban vagy - Ne hagyd, hogy a rosszindulatú emberek rád ragasszák a pesszimizmusukat! Ne engedd, hogy befolyásoljanak! nem tudják meghúzni a ravaszt, ha nem adod a kezükbe a fegyvert. Ha mindig észben tartod, hogy negatív emberek társaságában lenni az egy választás, nem pedig kötelezettség, akkor felszabadítod magad, és a harag helyett az együttérzés, a mohóság helyett a nagylelkűség, az aggodalom helyett pedig a türelem társaságát fogod élvezni. 

4. Önző és egoisztikus vagy - a szeretetteljes tettekkel és jó tulajdonságokkal teli élet a legjobb síremlék. Azok, akiket inspirált a szereteted, amit megosztottál velük, még a halálod után is sokáig emlékezni fognak az érzésre, amit okoztál nekik. Úgyhogy a szívekbe vésd a nevedet, ne kőbe. Amit csak önmagadért tettél, az veled együtt meghal, amit viszont másokért és a világért tettél, az megmarad.

5. Menekülsz a változás és fejlődés elől - Ha meg akarod ismerni a múltadat, akkor nézd meg jelenlegi helyzetedet! Ha meg akarod ismerni a jövődet, akkor nézd meg jelenlegi tetteidet! El kell engedned a régit, hogy helyet csinálj az újnak: a múlt az elmúlt, és sohasem tér vissza. Ha ezt most azonnal felismered, és lépéseket teszel, hogy ezt megváltoztasd, azzal előkészíted a maradandó sikert. Olvasd el a "Szokás hatalma" című könyvet!

6. Feladod, amikor bekeményednek a dolgok - Kudarcok nincsenek, csak eredmények. Még ha nem is úgy alakulnak a dolgok, ahogy elképzelted, de keseredj el, ne add fel! Tanuld meg, amit tudsz belőle, és lépj tovább! Az fog nyerni a végén, aki megtanul lépésről lépésre haladni. Mert a csatát mindig jóval a végső győzelem előtt nyerik meg. Ez egy folyamat, ami kis lépésekből, döntésekből és tettekből áll, melyek fokozatosan egymásra épülnek és végül elvezetnem a győzelem dicső pillanatához. 

7. Elveszel a részletekben - Az életet meg kel érinteni, de nem kell megfojtani. Néha lazítanod kell és hagynod kell, hogy az élet történjen, anélkül, hogy végestelenül aggódnál és mindent megpróbálnál kontrollálni. Tanulj meg lazítani egy kicsit, mielőtt erőlködsz. Vegyél egy mély levegőt. Amikor a por elül és újra látod az erdőt a fáktól, akkor tedd meg a következő lépést előre. Nem kell pontosan tudnod, hogy hová tartasz ahhoz, hogy egy jó helyre kerülj! Az életben minden tökéletes rendben van, akkor is, ha már érted, és akkor is, ha még nem. Csak eltart egy kis ideig, amíg összeáll mozaik.

8. Beéred kevesebbel, mint amennyit megérdemelsz - légy elég erős ahhoz, hogy elengedd, amit el kell, és elég bölcs ahhoz, hogy kivárd azt, mait megérdemelsz. Néha mélyebbre kell, hogy lenyomjanak, mint ahol valaha is voltál ahhoz, hogy magasabbra ki tudd húzni magad, mint bármikor ezelőtt. Néha a könnyeidnek kell tisztára mosniuk a szemeidet, hogy újra tisztán lásd az előtted álló lehetőségeket. Ne alkudj meg!

9. Mindig csak a holnapra vársz - Mindig az a baj, hogy azt gondolod, több időd van, mint amennyid valójában van. De egy nap felkelsz, és nem lesz több időd, hogy azokkal a dolgokkal foglalkozz, amikkel mindig csak szerettél volna. És akkor vagy már elérted az általad kitűzött célokat, vagy lesz egy listád a kifogásokról, hogy miért nem. Olvasd el az "Utolsó leckét"!

10. Lusta és álmodozó vagy - A világ nem tartozik neked semmivel, te viszont tartozol a világnak. Úgyhogy vess véget az álmodozásnak és kezdj el CSELEKEDNI! Fejleszd ki a gerincedet, és ne a csodákban reménykedj! Vállalj teljes felelősséget az életedre - irányítsd a sorsodat! Fontos vagy és szükség van rád. Túl késő van ahhoz, hogy ücsörögj és arra várj, hogy valaki valamikor majd csináljon valamit. A valamikor ma van, és az a valaki, akire a világnak szüksége vagy, az TE vagy!

Nincsenek megjegyzések: